Problem ze sprzęgłem w FZR600
• Strona 1 z 1
Problem ze sprzęgłem w FZR600
Witam.
Mam problem ze sprzęgłem w mojej FZR600. Na koniec poprzedniego sezonu zauważyłem że zaczęło mi delikatnie ciągnąć, a na początku tego zamówiłem nowe tarcze i sprężynki, wymieniłem je ale problem nie znikł, sprzęgło w dalszym ciągu delikatnie się ślizga przy wchodzeniu na wyższe obroty i przy wyższych prędkościach. W dodatku bierze już przy delikatnym naciśnięciu klamki mimo że linka jest wyregulowana tak że na klamce mam 2cm luzu. Sprzęgło według mnie złożone prawidłowo, zgodnie z serwisówką, blachy między tarczami były dobre. Podpowiedzcie co jej może być.
Mam problem ze sprzęgłem w mojej FZR600. Na koniec poprzedniego sezonu zauważyłem że zaczęło mi delikatnie ciągnąć, a na początku tego zamówiłem nowe tarcze i sprężynki, wymieniłem je ale problem nie znikł, sprzęgło w dalszym ciągu delikatnie się ślizga przy wchodzeniu na wyższe obroty i przy wyższych prędkościach. W dodatku bierze już przy delikatnym naciśnięciu klamki mimo że linka jest wyregulowana tak że na klamce mam 2cm luzu. Sprzęgło według mnie złożone prawidłowo, zgodnie z serwisówką, blachy między tarczami były dobre. Podpowiedzcie co jej może być.
-
noartist83 - Świeżak
Nie wydaje mi się żeby przekładki mogły się wydrzeć, a bynajmniej nie wyglądały na takie. A jeżeli chodzi o mechanizm to w jaki sposób mógłby być źle ustawiony, bo nie rozumiem?
-
noartist83 - Świeżak
wiesz kumpel uważał ze mu sprzęgło się ślizga a to były opony. drygi myślał ze moto ma tyle mocy ze mu sie kolo ślizga a to sprzęgło się ślizgało 

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
-
noartist83 - Świeżak
Panowie czy może ktoś coś doradzić co z tym sprzęgłem, problem w dalszym ciągu istnieje. Rozbierałem sprzęgło jeszcze raz tym razem z kolegą wszystko wyglądało ok złożyliśmy i problem ślizgającego sprzęgła znikł na kilka wyjazdów (sprzęgło w dalszym ciągu brało przy delikatnym wciśnięciu klamki) ale znów się pogorszyło.
-
noartist83 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości