Honda f4 wyciek oleju, dodtakowo chodzi na 3 cylindry
• Strona 1 z 1
Honda f4 wyciek oleju, dodtakowo chodzi na 3 cylindry
Witam!
Mam problem jak w temacie. W mojej chodzi wycieka prawdopodobnie olej dodam że górną uszczelkę na półce wymieniłem. Historia zaczyna się w poprzednim sezonie. Wstawiłem motor do mechanika żeby zlikwidował mi cieknący olej oraz zobaczył co jest nie tak że motor gdy się nagrzeje zaczyna chodzić na 3 może nawet 2 cylindry. Poza tym poprosiłem o ogólny servis motocykla. OK nadszedł czerwiec ja dopiero motor odbieram ;/ wsiadam na swoje dwa kółka i jade na stacje zalać paliwem. Gdy się zatrzymałem na stacji zauważyłem że z motocykla kapie i cieknie olej (dodam górna półka jest sucha) oraz znowu podczas jazdy zaczynała się dusić (chodzić na 3-2 cylindry). W motocyklu został wymieniony akumulator, regulator napięcia, świece, uszczelka na półkę, filtr powietrza, olej. Teraz mam pytanie czy to dwie cewko fajki mogą być zepsute czy problem tkwi głębiej. Czy może elektryka siada. Aaa motor podczas jazdy gdy schodzę na dolny zakres obrotów tak 3 tyś i później wykręcam gaz czasem przerywa a czasem nie (chodzi na 2-3 cylindry). Gdy przerywa zaczyna ciągnąć dopiero od 4,5-5,5 tys obrotów (chodzić na wszystkie cylindry) a jak nie przerywa to normalnie ciągnie z samego dołu.
Pomocy Panowie bo ja już nie mam sił i cierpliwości do mojej maszyny... ;[ jak się wkur... to ją spale
Dzięki.
Mam problem jak w temacie. W mojej chodzi wycieka prawdopodobnie olej dodam że górną uszczelkę na półce wymieniłem. Historia zaczyna się w poprzednim sezonie. Wstawiłem motor do mechanika żeby zlikwidował mi cieknący olej oraz zobaczył co jest nie tak że motor gdy się nagrzeje zaczyna chodzić na 3 może nawet 2 cylindry. Poza tym poprosiłem o ogólny servis motocykla. OK nadszedł czerwiec ja dopiero motor odbieram ;/ wsiadam na swoje dwa kółka i jade na stacje zalać paliwem. Gdy się zatrzymałem na stacji zauważyłem że z motocykla kapie i cieknie olej (dodam górna półka jest sucha) oraz znowu podczas jazdy zaczynała się dusić (chodzić na 3-2 cylindry). W motocyklu został wymieniony akumulator, regulator napięcia, świece, uszczelka na półkę, filtr powietrza, olej. Teraz mam pytanie czy to dwie cewko fajki mogą być zepsute czy problem tkwi głębiej. Czy może elektryka siada. Aaa motor podczas jazdy gdy schodzę na dolny zakres obrotów tak 3 tyś i później wykręcam gaz czasem przerywa a czasem nie (chodzi na 2-3 cylindry). Gdy przerywa zaczyna ciągnąć dopiero od 4,5-5,5 tys obrotów (chodzić na wszystkie cylindry) a jak nie przerywa to normalnie ciągnie z samego dołu.
Pomocy Panowie bo ja już nie mam sił i cierpliwości do mojej maszyny... ;[ jak się wkur... to ją spale
Dzięki.
- shook
- Świeżak
Tak gaźniki i zawory były ustawiane/regulowane/czyszczone-(gaźnik). Niedawno wróciłem od mechanika. Rozebrałem u niego motor zdjąłem bak itp owiewki air box. Gdy już miałem dostęp do cewkofajek zacząłem je wyjmować od strony hamulca nożnego. Pierwsza ok druga i trzecia też. Ostatnia czwarta była cała w oleju;/ ta od strony skrzyni biegów. Mechanik powiedział mi że prawdopodobnie głowica do wymiany bo jest gdzieś pęknięta i dlatego motor się dusi i cieknie olej. Ja nie jestem specem więc zdaję się na jego wiedzę. Osobiście nic nie mam do mojego mechanika bo to nie jego wina. Gdy odpalał motor u siebie podczas regulacji gaźników wszystko było ok. Równo chodził nie ciekł olej. Dodam że ciśnienie na cylindrach jest dobre. Na trzech jest po 12 atmosfer a na jednym w środku chyba 10,5 no ale to nie wpływa na wyciek oleju tylko na nierówną prace.
Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc byłbym bardzo ale to bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc byłbym bardzo ale to bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
- shook
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości