Problem z elektrykÄ… SV 650N
• Strona 1 z 1
Problem z elektrykÄ… SV 650N
Witam. Potrzebuję fachowej porady bo być może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Moto zgasło mi na mieście i potem nie dało rady odpalić, nie kręcił rozrusznik. Rano odpalił raz, zgasł i potem nie dało rady uruchomić sprzętu. W trakcie wciśnięcia startera jest tylko odgłos "pstrykania" z przekaźnika i nic się nie dzieje. Akumulator mam nowy i na początku było ok.
więc albo przekaźnik albo rozrusznik albo regulator napięcia.
Tak, łatwiej byłoby pojechać do mechanika ale dziś jeden mnie nie oświecił i podał to co wiem więc chciałbym uniknąć niepotrzebnych kosztów transportu motocykla.
Dzięki za pomoc
więc albo przekaźnik albo rozrusznik albo regulator napięcia.
Tak, łatwiej byłoby pojechać do mechanika ale dziś jeden mnie nie oświecił i podał to co wiem więc chciałbym uniknąć niepotrzebnych kosztów transportu motocykla.
Dzięki za pomoc
- dasio
- Świeżak
Najprędzej szczotki w rozruszniku.Trzeba się zapiąc miernikiem po przekaźniku a przed rozrusznikiem czy dostaje napięcie po "kłapnięciu"-jak wciskasz start.Jeżeli dostaje to wiadoma sprawa-rozrusznik.Jeżeli nie to sprawa spalonych styków przekaźnika.
pzdr.
pzdr.
biegacz
-
pamoz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości