Zobacz wÄ…tek - fzs600 wkaznik paliwa/ sprzeglo/ gazniki/ zawory
NAS Analytics TAG

fzs600 wkaznik paliwa/ sprzeglo/ gazniki/ zawory

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

fzs600 wkaznik paliwa/ sprzeglo/ gazniki/ zawory

Postprzez zelatur » 7/5/2011, 17:17

Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem FZS600 od niedawna. Mam pare pytan. Jedno wlasnie chodzi o wskaznik paliwa, przekrecam stacyjke - wskaznik powoli wzbija sie na szczyt i z reguly zastyga w tej pozycji. Mimo ze nie mam pelnego baku on pokazuje full. Sa momenty gdzie na chwile sie obnizy i znowu do gory.

Druga sprawa to sprzeglo. Ogolem chodzi dobrze, nie puszcza, nie slizga itd.itp. Ale takie pytanie jak sie je reguluje? Bo lapie tak na samym koncu, a wolalbym zeby lapalo troszke blizej srodka gdzie mam wieksze wyczucie.
Tak cos mi podpowiada ze to jest takie kuleczko kolo dzwigni sprzegla na gwincie.. ale nie jestem pewien wiec nie ruszalem ;P

Kolejne pytanie. Ile was kosztuje regulacja gaznikow w serwisach? Bo ja sie pytalem takie jednego w serwisie i krzyknal mi 250zl. Czy to jest normalna cena??? Wkoncu regulacja ogranicza sie do pokrecenia paroma srubkami?

Ostatnia sprawa... Gosciu w serwisie zalecil mi tez regulacje zaworow. Za kolejne 250zl. Ale chcialbym sie dowiedziec kiedy sie powinno robic regulacje zaworow? Skad wiadomo ze nadaja sie do regulacji.
Z mojego doswiadczenia to zawory wygladaja ok, nie klekocza... silnik dobrze sie wkreca no nie wiem. Jedynie co do tych gaznikow bym sie zgodzil bo troche faluje na wolnych obrotach.

Bylbym wdzieczny za odpowiedz i pomoc. Takze jak ktos wie gdzie na dolnymslasku znajde jakiegos dobrego uczciwego mechanika ktory by mi to zrobil za rozsadna cene to by bylo wogole super! Z gory dzieki!
zelatur
Świeżak

Postprzez sonycbr77 » 8/5/2011, 10:15

regulacja gaznikow to nie tylko pokrecenie srubkami ale tez czyszczenie itd, regulacja zaworow jak najbardziej skoro dopiero kupiles moto, nie wiadomo kiedy byly robione
sonycbr77
Bywalec

Postprzez hugo2003 » 8/5/2011, 19:37

Nie wiem jak w FZS600 jakie sa zawory na srobach czy plytkach... ale 250 to dosc normalna cena za zawory gazniki 150-250w poznaniu a zasada jest taka ze najpierw ustawiasz luzy zaworowe a dopiero pozniej robisz sklad mieszanki i synchro.... i masz spokoj na ok 6-12tys km

Proponowal bym Ci podpytac sie dyskretnie jakiegos mechanika w tym serwisie czy By Ci nie zrobil poza serwisem ...
Mam kumpli co pracuja w serwisach motocyklowych i oni sami czasami daja nr kom kolesiom co przyjezdzaja na no zawory czy gazniki i oni robia je u siebie w garazach... placisz wtedy o 50%taniej a zrobione masz jak w serwisie.... wiec zrobisz jak chcesz :)
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê