Czujnik, kontrolka luzu Suzuki GSXR 600 SRAD 2000r.
• Strona 1 z 1
Czujnik, kontrolka luzu Suzuki GSXR 600 SRAD 2000r.
Witam. Od pewnego czasu mam problem ze (wskaźnikiem, czujnikiem) luzu. Mianowicie nie zawsze działa, nie wiem od czego jest to zależne a chciałbym to naprawić. Podejrzewam, że ma to związek również z czujnikiem przy stopce, czasem gdy "pomacham" stopką zapala się kontrolka ale nie zawsze. Gdy motocykl stoi na stopce na biegu jałowym często nie mogę odpalić motoru. Gdy podniosę stopkę motocykl mogę odpalić i oprzeć na stopkę i nie gaśnie chyba, że przejadę kawałek pozmieniam biegi i znów chce będąc na biegu jałowym postawić motor to od razu gaśnie. Prosił bym o fachową rade a najlepiej schemat jak to naprawić. Z góry dzięki.
- maciej123321
- Świeżak
To kontrolka luzu ma cokolwiek do odcinania zapłonu? W sumie nie pamiętam już, ale u mnie rozłożenie stopki chyba też gasi silnik nawet jak jest na luzie. Kontrolka luzu świeci się zawsze kiedy powinna? Może po prostu coś dzieje się z kontrolką stopki. Wywal ją tak jak w większości sradów i będzie spokój 

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa