wymniana cylindra, uszczelka pod cylinder konieczna?
• Strona 1 z 1
wymniana cylindra, uszczelka pod cylinder konieczna?
witam
mam takie pytanko czy uszczelka pod cylinder jest jkonieczna? czy moge zrobic na sam sylikon wysokotemperaturowy do silnikow? pod glowice mam uszczelki ale pod cylinder nie mam uszczelki bo tam byla taka nie gumowa tylko z jakiegos materialu no i juz jest nie zdatna do uzytku zeby znowu ja tam wstawic, co robic? na sam sylikon czy musze dokupic tam uszczelke?
pozdrawiam
mam takie pytanko czy uszczelka pod cylinder jest jkonieczna? czy moge zrobic na sam sylikon wysokotemperaturowy do silnikow? pod glowice mam uszczelki ale pod cylinder nie mam uszczelki bo tam byla taka nie gumowa tylko z jakiegos materialu no i juz jest nie zdatna do uzytku zeby znowu ja tam wstawic, co robic? na sam sylikon czy musze dokupic tam uszczelke?
pozdrawiam
Ghost Rider 50ccm!
- adrian042
- Świeżak
na silikon sie nie nadaje. raz moze i wytrzyma a co jak nie wytrzyma i pójdzie woda na rozgrzany tłok ? moze strzelic. szkoda. 2 sprawa to cisnienie. uszczelka ma pewną grubość, wiec jak wsadzisz bez uszczelki zwiekszy sie kompresja i moze ci np wywalać uszczelke pod głowicą. ja bym nie ryzykował tylko kupił porządną uszczelke. koledze wycinałem z materiału na uszczelki i pojeździła moze tydzień i tez zaczeła przeciekac. to musi isc specjalna 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no własnie ja prawdopodobnie z tego kryngielitu czy jak to sie tam pisze wycinałem. wyciąłem idealny kształt nie pozałamywałem uszczelki skręciłem najmocniej jak mogłem ( miałem problemy z odkręceniem) ale jedną stroną zaczęło przepuszczac troche ;/ hmm wzdłuż uszczelki zaczeła woda isc. nic włąsciwie nie ubywało ale jak moto odpalił to bąbelki przy jednej krawędzi były. wsadziłem oryginalna uszczelke i nie ma zadnych problemów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja uszczelke pod cylinder wzielem wycielem lepiej niz oryginal bo oryginal troche wystawal za kartery,
ja zrobilem z klinkielitu 1mm i jest narazie ok (juz 2 rok) tyle ze z 1 strony posmarowalem srylikonem ze sciagam ja z cylindrem,
a pod glowice nie robilem bo j mam taka z metalowym pierscieniem pod glowice wkolo tloka
ja zrobilem z klinkielitu 1mm i jest narazie ok (juz 2 rok) tyle ze z 1 strony posmarowalem srylikonem ze sciagam ja z cylindrem,
a pod glowice nie robilem bo j mam taka z metalowym pierscieniem pod glowice wkolo tloka
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości