derbi gpr
• Strona 1 z 1
derbi gpr
Witam posiadam derbi gpr 50R z 2006r. Wystąpił mi problem nie chce palić na rozrusznik ani gdy zimny ani gdy ciepły. Na początku tego sezonu Myłem go kercherem od góry. Pewnie coś zalałem. Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano 30/4/2011, 10:23 przez shake27, łącznie edytowano 1 raz
- shake27
- Świeżak
myłeś go i nie odpalałeś wcale od tego czasu?
a czy na pych/z kopniaka (jeśli masz) odpala?
jak naciśniesz przycisk rozrusznika to jest jakaś reakcja czy nie? światła na zapłonie włączonym się zapalą ew kierunkowskazy/sygnał dźwiękowy?
a czy na pych/z kopniaka (jeśli masz) odpala?
jak naciśniesz przycisk rozrusznika to jest jakaś reakcja czy nie? światła na zapłonie włączonym się zapalą ew kierunkowskazy/sygnał dźwiękowy?
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
Od tamtej chwili tylko na po pych bo kopniaka nie mam. Dzisiaj jak go próbowałęm odpalić to nawet na po pych nie daje rady.Świtała działają i klakson też lecz jak naciska starter to zanikają(przestają działać). Dzwięk jest taki jak na tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=Q4T4BLn0hXY
http://www.youtube.com/watch?v=Q4T4BLn0hXY
- shake27
- Świeżak
nie mozesz. musisz uzyc prostownika i naładowac go odpowiednim prądem. nie minus do plusa... a plus do minusa... głupiot pytasz. to chyba logiczne ? że + do + a - do -.... połączajać pod samochodowy aku na pewno zakręci i moze odpali. ale to nie naładuje akumulatora. w najgorszym przypadku moze ci sie nawet regulator napięcia spalic jak bedziesz jeździł na słabym akumulatorze. wiec lepiej naładowac go pod prostownikiem o odpowiednim prądzie ładowania
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
naladuj akumulator...a najlepiej niech niech ktos ci naladuje.
Masz taki dzwiek bo akumulator jest tak rozladowany ze nie ma sily ruszyc rozrusznikiem a swiatla gasna bo caly "prunt" idzie na rozrusznik.
Pod samochod nie podlaczaj sie bo nie wiadomo na jakim aku samochod chodzi
Masz taki dzwiek bo akumulator jest tak rozladowany ze nie ma sily ruszyc rozrusznikiem a swiatla gasna bo caly "prunt" idzie na rozrusznik.
Pod samochod nie podlaczaj sie bo nie wiadomo na jakim aku samochod chodzi
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
zxer
auta maja te same parametry akumulatorów co motocykle
chyba że jakies ciezarowe xd 12V tylko że maja kilka razy wiecej AH , i wtedy mozna takim rozruszniczkiem kręcic 2 dni
widziałem jak u mnie w serwisie podpinali pod taki generatorek z akumulatorem i podkręcali na wyzsze napięcie rozruszniki aż świszczą ;/ ale obroty pozwalają odpalić zastałe silniki (bo sprowadzali padło z japonii i regenerowali ) i jak to wszystko wytrzymuje rozrusznik
to pod zwykłe samochodowe na pewno zniesie
ja u sb nie raz pod autem kręciłem jak mi własny aku padał.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa