Suzuki drr 600 87-88r i cb500 lub sv 650 jada do Angli?
• Strona 1 z 1
Suzuki drr 600 87-88r i cb500 lub sv 650 jada do Angli?
Pierwszy sezon no moto, i juz planowany jest wypad do Angli. Chcialbym prosic o wypowiedzenie sie doswiadczonych turystykow, bo mam troche watpliwosci... Trasa zaczyna sie w Warszawie>Berlin(nocleg)>Paryż(nocleg)>Londyn...
Jade z kolega ktory bedzie jechac na drr 650, ja na pierwszy motor planuje cb500 lub sv 650.
Wyjazd jest dosc spontaniczny dlatego prosze o wszelkie sugestie..
Predkosc przelotowa 120-130km.
Jak sie przygotowac do takiego wyjazdu?
Prosze o jakies własne doswiadczenia z wyjazdow na zachod, koszty(szczegolnie z promu z Francji)ekwipunek, itp.
WSZYSTKE DOÅš. MILE WIDZIANE ...
Jade z kolega ktory bedzie jechac na drr 650, ja na pierwszy motor planuje cb500 lub sv 650.
Wyjazd jest dosc spontaniczny dlatego prosze o wszelkie sugestie..
Predkosc przelotowa 120-130km.
Jak sie przygotowac do takiego wyjazdu?
Prosze o jakies własne doswiadczenia z wyjazdow na zachod, koszty(szczegolnie z promu z Francji)ekwipunek, itp.
WSZYSTKE DOÅš. MILE WIDZIANE ...
- Marianello
- Świeżak
Z moich doswiadczen moge Ci powiedziec ze na SVce to bedzie nieziemska katorga. Przeca to sie w ogole nie nadaje do turystyki. Nie ma gdzie bagazu zaczepic, pasazer przezywa katusze no i jesli masz nakeda to troche wieje.
A co do kosztow to jesli nie nocujesz u znajomych to akurat bym omijal berlin i paryz bo to stolice i jest koszmarnie drogo. Oplaca sie zjechac np 20 km z autostrady i przekimac w jakims motelu na uboczu bo tu ceny beda nizsze niz przy samym autobahnie.
A co do kosztow to jesli nie nocujesz u znajomych to akurat bym omijal berlin i paryz bo to stolice i jest koszmarnie drogo. Oplaca sie zjechac np 20 km z autostrady i przekimac w jakims motelu na uboczu bo tu ceny beda nizsze niz przy samym autobahnie.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
wejdz na forum motocyklistow (obecnie ma przerwe techniczna) i poszukaj o "wyprawie do Szkocji", moze sie podlaczysz.
jesli bedziesz smigal na SV, zaloz tankbag i oprzyj brzusio, pomaga
-> siekson
nie jest az tak zle,
pierwsza pordoz zaliczylem ponad 400km,
z placaczkiem jedna krotka (130km) trasa turystyczna, odcinki po 30-40km, czuc roznice, ale jakos sie przyzwyczailem.
Jest tak jak piszesz, to nie jest moto do turystyki, ale wiesz jak jest.
Jak sie chlopak uprze, to poradzi.
pozdrawiam
jesli bedziesz smigal na SV, zaloz tankbag i oprzyj brzusio, pomaga

-> siekson
nie jest az tak zle,
pierwsza pordoz zaliczylem ponad 400km,
z placaczkiem jedna krotka (130km) trasa turystyczna, odcinki po 30-40km, czuc roznice, ale jakos sie przyzwyczailem.
Jest tak jak piszesz, to nie jest moto do turystyki, ale wiesz jak jest.
Jak sie chlopak uprze, to poradzi.
pozdrawiam
http://www.bikepics.com/members/dyziowg/02sv650s/ | Lepiej spłonąć niż znikąć
-
dyziowg - Świeżak
Wiem, ze lepiej by kupic Bandita no ale do tego moto mam pewne ale...
-Waga, poprostu za ciezki mam znajomych w Berlinie i w Paryzu i chcialbym zdjac kufry i posmigac po tych miastach.
-Jade z koleszka ma enduro, wiec mysle ze jakies wymiany na trasie beda wzkazane(wiec kregosłup troszke sie wyprostuje)...
Potrzebuje moto bardzo zwrotnego lekkiego, zwartego i z odpowiednia moca a SV 650 tak jak czytam idealny.
Na trasie bede niestety sie meczyl, ale dam rade.
siekson mam pytanie jaka masz SV (rok, S)?
Z tego co czytam, to SV 650s z 2003 do turystyki niby sie nadaje...
Dzieki za sugestie.
-Waga, poprostu za ciezki mam znajomych w Berlinie i w Paryzu i chcialbym zdjac kufry i posmigac po tych miastach.
-Jade z koleszka ma enduro, wiec mysle ze jakies wymiany na trasie beda wzkazane(wiec kregosłup troszke sie wyprostuje)...
Potrzebuje moto bardzo zwrotnego lekkiego, zwartego i z odpowiednia moca a SV 650 tak jak czytam idealny.
Na trasie bede niestety sie meczyl, ale dam rade.
siekson mam pytanie jaka masz SV (rok, S)?
Z tego co czytam, to SV 650s z 2003 do turystyki niby sie nadaje...
Dzieki za sugestie.
- Marianello
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości