Zobacz wątek - romet 777 słaby przy niskich obrotach
NAS Analytics TAG

romet 777 słaby przy niskich obrotach

i inne małe pojemności
_________

romet 777 słaby przy niskich obrotach

Postprzez leszko84 » 2/5/2011, 23:07

Witam
Problem jak w tytule. Przy większym obciążeniu czasami nawet nie chce ruszyć, potrafi się zdławić. Muszę się nogą odepchnąć. Wystarczy że się wkręci na wyższe obroty i już jest wszystko w porządku. Skuter ma już jakieś 5 lat ale problem był od zawsze. W serwisie nie potrafili mi usunąć problemu. Dodam że jest bez żadnego tuningu, oprócz ostatnio zmienionego wariatora, paska i sprzęgła na WM motor czy jakoś tak.
leszko84
Świeżak

Postprzez henio12323 » 3/5/2011, 09:12

moze rolki lżejsze wsadź albo spręzynki w sprzęgle na nieco twardsze. wtedy bedzie szybciej łapal obroty i dopiero od wyzszych obrotów zacznie ruszać. co doda momentu obrotowego przy ruszaniu. a jak ma 5 lat wymieniałeś tłok ? przydało by sie zmierzyć kompresje. moze juz silnik jest na wykonczeniu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez leszko84 » 3/5/2011, 19:26

Z rolkami miałem właśnie spróbować bo wydaje mi się że pracuje na trochę zbyt niskich obrotach. Natomiast przy ruszaniu, nawet zanim poczuję że sprzęgło złapie zaczyna się dławić. Próbowałem już zmieniać ustawienie mieszanki w gaźniku i nic to nie daje. Chyba będę go musiał wykręcić i przeczyścić, może to coś da. Hamulce są ok. Sprawdzam klocki przed każdym sezonem. Tylko uszczelki osłaniające tłoczki przy klamkach popękały ale to już trzeba by było chyba wymienić całe klamki ze zbiorniczkami. Natomiast hamuje doskonale. Co do ciśnienia to macie może jakieś sposoby na pomiar w warunkach domowych?

Zapomniałem dodać. Nie zmieniłem sprężyny w sprzęgle. Jaką byście mi polecili? Na aukcji jest napisane że roleczki które założyłem mają 5g. Oryginalne, z poprzedniego wariatora zważyłem i miały 6,5g. Nowy wariator i sprzęgło firmy WM Motor High Speed.
leszko84
Świeżak

Postprzez henio12323 » 3/5/2011, 19:44

oczywiscie da sie w domowych warunkach zmierzyc kompresje - musisz mieć urządznie do pomiarów najtansze kosztuje około 100 zł. wsadź nieco twardsze spręzynki w sprzęgle powinno pomóc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm