Gaziki fzr 600 Pomuzcie :(
• Strona 1 z 1
Gaziki fzr 600 Pomuzcie :(
Witam wszystkich na forum ,mam problem dzisiaj regulowalem mieszanke paliwowo-powietrzna bo przylewalo mi swiece i mialem obkopcone wkrecilem je na maxa i wykrecilem o 2 obroty poskladalem odpalilem i tu problem odpalila ale ma raz 1.5 tys obrotow zaraz wskakuje ma 2,3 tys i co jakis czas same zwiekszaja sie i zmniejszaja i niewiem co jest grane probowalem regulowac srubka od obrotow ale jest to samo...bardzo prosze o pomoc i porady Pozdrawiam
- marcin22980
- Świeżak
leją Tobie gaźniki. Do rozbiórki i wymiany zaworki iglicowe i ich gniazda z o-ringami (o ile to możliwe). Po tym regulacja pływaków wg. serwisówki, śruby wykręcone na 2 obr a na końcu SYNCHRO na wakuometrach i powinno być normalnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
a to czemu dopiero teraz po regulacji to sie zrobilo a wczesniej a wczesniej tylko obkopcalon swiece i delikatnie je przylewalo a na biegu jalowym chodzil troche nierowno ale dalo sie jezdzic bez problemu i dopiero jak odkrcilem na 2 obroty tak sie stalo ze wariuja ostro obroty...?
- marcin22980
- Świeżak
panowie prosze pomozcie bo dzis bede dlubal przy moto kazda rada to dla mnie duzo bardzo prosze pizcie ...
- marcin22980
- Świeżak
przemo ci chyba jasno wyjaśnił. nie ma nic do dodania
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
witam ustawilem mieszanke na 3.5 obratow i jest juz duzo lepiej bo niewariuje na obrotach trzyma wolne ale delikatnie poszarpuje jak jade do ok 3 tys obrotow na jedynce i po odpaleniu na zimnym slychac jakby jeden z garow co sekunda lepal i przerywal i to co sekunda dwie podczas jazdy dzialaja wszystkie tak samo jak sie rozgrzeje czego to moze byc wina regulacka i synchro ? swiece sprawdzalem jest iskra na wszystkich niejest jakas mocna bo swiece maja poltora roku juz ale iskry sa i pali na dotyk... pozdrawiam
- marcin22980
- Świeżak
starym olejakiem ? hehehe zauwazylem ze krunc3e ssace maja na sobie pajeczynke tzn sa tak jaqkby popekane ale niewiem czy na wylot moga to byc tez objawy ze lapie lewe powietrze >?
- marcin22980
- Świeżak
stare olejaki długo się grzeją i jak są zimne nie jada
może to byc lewe powietrze. pękające króćce ssące to przypadłość fazera. popsikaj na nie plakiem jak obroty wzrosną to zacjaga
może to byc lewe powietrze. pękające króćce ssące to przypadłość fazera. popsikaj na nie plakiem jak obroty wzrosną to zacjaga
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
no dobra sprawdze to jak najszybciej
a mam jeszcz pytanie czy to jest normalne ze jak moto odpale na ssaniu i za ok pol minuty ,minute niecala wylacze ze ssania to ma ok 1,0 -1,2 tys obrotow i momentami przygasa musze co jakis czas dodac gazu a jak sie rozgrzeje ma 1,5 tys obrotow to az taka roznica ... ? wiem ze powinno byc tak 1,3 tys ale najrowniej mi motor chodzi na 1,5 tys obrotow :/

- marcin22980
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości