Kawasaki Gpz 500 umarło
• Strona 2 z 2 • 1, 2
itam temat motocykla odświeżam miałem w końcu okazję przejechać się i ku mojemu wkurzeniu okazało się że moto nie ciągnie i brak mu mocy do tego strzela z rury i teraz mam pytanie źle ustawiłem rozżąd jak są takie objawy nadmienię że wcześniej moto ciągnęło jak trza a teraz umarło pomóżcie
- ferolo22
- Świeżak
moze poszukaj na Youtube filmików jak po kolei co robic 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
RozrzÄ…d w gpzecie ustawia sie BANALNIE!
Oczywiscie jesli uzywa sie mózgu
Słuchaj masz tu linka do filmu który dawno temu nagrałem jak robiłem u siebie wymiane uszczelki pod głowicą.
Tam masz pokazane jak ustawic rozrząd..jesli bedziesz miał problem to pisz do mnie na priw...poprowadze cie krok po kroku po kazdej nakręteczce,i srubce od a do z
pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=ye7FAF02zSM
Jesli chodzi o serwisówki i ine pierdy to mam wszystko u siebie co tylko mozliwe do gpz czy er5 wiec jak bedziesz potrzebował wal smiało na priw.
Oczywiscie jesli uzywa sie mózgu

Słuchaj masz tu linka do filmu który dawno temu nagrałem jak robiłem u siebie wymiane uszczelki pod głowicą.
Tam masz pokazane jak ustawic rozrząd..jesli bedziesz miał problem to pisz do mnie na priw...poprowadze cie krok po kroku po kazdej nakręteczce,i srubce od a do z

http://www.youtube.com/watch?v=ye7FAF02zSM
Jesli chodzi o serwisówki i ine pierdy to mam wszystko u siebie co tylko mozliwe do gpz czy er5 wiec jak bedziesz potrzebował wal smiało na priw.
-
front247 - Świeżak
to tak moto umarło dziś do końca musiałem zabrać moto do domu czyli 70 km i po trudach wszystko było oki do czasu gdzy p[o 20 km usłyszałem stuknięcie potem jeszcze jedno i na końcu drugie po paru k... rozebrałem pokrywę silnik i okazało się że 3 dźwigienki popychacza pękły i jedna zblokowała silnik na dole ręce mi opadły serce zabolało i moto zostawiłem 40 km od domu co mogło jeszcze pójść naprawiać czy kupić drugi silnik ?
- ferolo22
- Świeżak
wiesz co...najlepiej daj to juz do oceny jakiemus mechanikowi,bo ty widze zbyt napalony jestes na jezdzenie...niesprawny moto a ty jezdzisz, powinienes najpierw spokojnie go zrobuic i dopiero jazda.
Przeciez nam tu na odległosc ciezko cos pomoc skoro nie mozna niczego dotknąć. Masz serwisówki,filmiki i porady wiec rób po kolei wg tego schematu lub oddaj do fachowca.
pozdrawiam mam nadizeje ze w koncu sobie poradzisz:)
Przeciez nam tu na odległosc ciezko cos pomoc skoro nie mozna niczego dotknąć. Masz serwisówki,filmiki i porady wiec rób po kolei wg tego schematu lub oddaj do fachowca.
pozdrawiam mam nadizeje ze w koncu sobie poradzisz:)
-
front247 - Świeżak
ferolo22 napisał(a):witam a mam pytanie ma ktoś w formie zdjęc jak ustawić poprawnie rozrząd bo już nie mam siły do tego co chwilę zle coś mi ustawia i po odpaleniu nie ma mocy
widzisz ustawiasz zle i nie ma mocy to norma a ty jezdzisz w trasie

-
front247 - Świeżak
wolno jechałem i powiem tak moto miało już później moc ale odzywał mi się łańcuszek rozrządu dlatego po tym przypadku który mi się wyważył nie dawno chcę wszystko sprawdzić od początku co poszło nie tak może rozrząd już wyciągnięty był i przeskoczył dlatego takie coś się stało a co do mechanika to prawdę mówiąc byłem z nim umówiony właśnie na dzisiaj bo to mój kumpel a moto musiałem zabrać ponieważ nie wiedziałem kiedy znowu będę u rodziny
- ferolo22
- Świeżak
ferolo22 napisał(a):wolno jechałem i powiem tak moto miało już później moc ale odzywał mi się łańcuszek rozrządu dlatego po tym przypadku który mi się wyważył nie dawno chcę wszystko sprawdzić od początku co poszło nie tak może rozrząd już wyciągnięty był i przeskoczył dlatego takie coś się stało a co do mechanika to prawdę mówiąc byłem z nim umówiony właśnie na dzisiaj bo to mój kumpel a moto musiałem zabrać ponieważ nie wiedziałem kiedy znowu będę u rodziny
a więc tak jakie mam spostrzeżenia po rozebraniu moto to tak:
połamane 2 ie krzywki zaworowe co na moją zgubę jedna wpadła w środek silnika i pierwsze pytanie dam radę dolną półkę rozkręcić aby znaleźć tą urwaną cześć kolejne nic już nie blokuję a nie mogę ruszyć kołem tylko troszkę się rusza i nic coś przyblokowało i nie mam pojęcia co to ostatnie spostrzeżenie to to ze jeden z zaworów jest niżej niż inny nadmieniam że wałki są ściągnięte więc wszystkie zawory powinny być w jednym położeniu a ten nie chce to tyle jak na początek jutro ciąg dalszy po pracy znowu siądę i ewentualnie napiszę co udało mi się naprawić bądź zdiagnozować powoli zastanawiam się czy nie warto już szukać 2 silnika

- ferolo22
- Świeżak
Witam silnik rozebrany do końca a więc tak.... uszkodzenia tłok udeżył w cylinder reszte chyba każdy zna posypały się popychacze tłok rozwalony jeden no i górna pokrywa głowicy rozwalona ponieważ zawór się w nią wbił po rozebraniu okazało się że pękł łańcuszek na samym dole dlatego nie mogłem niczym ruszyć i wyglądało że cały jest i teraz pytanie opłaca mi się to robić czy kupować odrazu inny silnik
- ferolo22
- Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
INNY SILNIK.
Allegro ma ceny normalne w tym temacie. Wszystko poniżej 900zł to śmieć
Allegro ma ceny normalne w tym temacie. Wszystko poniżej 900zł to śmieć
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości