biegi nie odbijajÄ…
• Strona 1 z 1
biegi nie odbijajÄ…
witam mam taki problem może wy pomożecie
jak wbijam 2 to stopka mi nie odbija zęby wbić 3 muszę nogą spuścić stopkę a jak odkręcę tą rurkę co jest połączona z pedałem to odbija a jak przykręcę to stoi co może być przyczyną miał ktoś coś takiego a chodzi o R6 02 dodam ze w zimie był wykręcany silnik i wszystko chodziło a teraz klapa

jak wbijam 2 to stopka mi nie odbija zęby wbić 3 muszę nogą spuścić stopkę a jak odkręcę tą rurkę co jest połączona z pedałem to odbija a jak przykręcę to stoi co może być przyczyną miał ktoś coś takiego a chodzi o R6 02 dodam ze w zimie był wykręcany silnik i wszystko chodziło a teraz klapa

- glajdak
- Świeżak
rurka z pedałem...
stać na R6 z 02 a na serwis za diagnoze 50zł nie stać? Nie znasz się na tym co przykręcasz , jak przykręcasz i chcesz by ktoś pomógł...jak ma to zrobić? Koszty naprawy od 50zł (za poprawny montaż tego co jest) lub nawet kilkuset za naprawę selektora - on ma takie sprężynki i jak walnie któras to nie odbija.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
chyba po to jest forum żeby ktoś pomógł a r6 takie drogie nie jest więc w czym problem a po co mam za wszystko płacić jak można coś samemu spróbować może też pojadę klocki wymienić albo skrzynie wymienić za 2000zł jak można to samemu zrobić żadna filozofia a to co mi się stało za to się pytam bo się chce to zrobić
a nie z pierdołami do mechanika wozić jak będziesz dobry to powiesz mi gdzie te sprężynki się znajdują i czy trzeba silnik rozpoławiać
a nie z pierdołami do mechanika wozić jak będziesz dobry to powiesz mi gdzie te sprężynki się znajdują i czy trzeba silnik rozpoławiać
- glajdak
- Świeżak
strona
mrcycles.com --->yamaha parts---->2002---->YZF - R6 ---->sift shaft
Tutaj bedziesz miał dokładny schemat (nie wkleje linka bo to działa we flashu i nie da się wkleić poprawnie linka)
Najpierw rozbierz to wg. serwisiówki i sprawdz czy wszystko gra, porównaj ilość części z tym schematem co podałem wyżej. Albo się rozłączyło coś poprzez wadliwy montaz albo się ułamało/urwało. Bedziesz widział czy coś wymaga wymiany czy tylko złożenia poprawnie.
mrcycles.com --->yamaha parts---->2002---->YZF - R6 ---->sift shaft
Tutaj bedziesz miał dokładny schemat (nie wkleje linka bo to działa we flashu i nie da się wkleić poprawnie linka)
Najpierw rozbierz to wg. serwisiówki i sprawdz czy wszystko gra, porównaj ilość części z tym schematem co podałem wyżej. Albo się rozłączyło coś poprzez wadliwy montaz albo się ułamało/urwało. Bedziesz widział czy coś wymaga wymiany czy tylko złożenia poprawnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
glajdak napisał(a):części wszystkie są dobre sprawdzałem i nic nie jest połamane widocznie mam źle ustawioną tą stopkę ze nie wraca ma może ktoś zrobić zdjęcie stopki r6
zrob sobie oczami w internecie

R6
-
CubaLibree - Świeżak
http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1467077723
a tamten chlopak pewnie ma zly dzien, tydzie. P.S. wzialem to z neta ale moe trzeba zajrzec do skrzyni.
a tamten chlopak pewnie ma zly dzien, tydzie. P.S. wzialem to z neta ale moe trzeba zajrzec do skrzyni.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości