dziwny dziwek
• Strona 1 z 1
dziwny dziwek
witam . dzis latalem moja crf 250 po torze motor caly brudny w blocie przed wyjazdem filtr nowy i nasaczony zalozony . gdy jedzilem motorem po torze wszytko ok odpal i wg gdy wrucilem i chcialem odpalic nie chcial ze mna gadac wg odpalil na popych i chodzil lecz jak jedzile moc mial normalnie wsztko ok po 3/4 minutach jazdy zmulilem silnik i motocykl zgasl pokopalem z 15 razy i zapali pojechalem do domu i dziwnie mi silnik chodzi dalem 3/4 razy w gaz tak 1/2 zakresu obrotow za 4 przegazowanie motor gdy zchodzil z obrotow dziwny dziek w silniku bylo slychac , motocykl natychmiast zgasilem i mostawilem . kopniak normalnie chodz wsztko sie rusza nic nie ustalo . motocykla nie probowalem juz odpalac z obawom ze ta zawory. prosze o wasze sugestie
- tweety450mx2t
- Świeżak
jedzilem po blocie motor byl caly uje.... az plakac sie chcialo do filtr nie zgladalem , tlok jest w niej od nowosci bo to jest 09 grudzien okolo 29mth ma przebniegu
- tweety450mx2t
- Świeżak
zawory byly w nich tylko robione plytki ale nie wiem przy jakim przebiegu . ale ona jak zimno nie jedzona to ogolem ma problem z zapalnie za 10 kopem moze. ale t otez inna rzecz bo troche jeszce nie potrafi 4 odpalac
- tweety450mx2t
- Świeżak
tweety450mx2t napisał(a):zawory byly w nich tylko robione plytki ale nie wiem przy jakim przebiegu . ale ona jak zimno nie jedzona to ogolem ma problem z zapalnie za 10 kopem moze. ale t otez inna rzecz bo troche jeszce nie potrafi 4 odpalac
nie zauważyłeś dziwne strzelanie z wydechu? problemy z zapalaniem nawet na ciepłym? stukanie to takie cykanie było??
umyj dokladnie motor, zobacz jak wyglÄ…da filtr powietrza, wypierz go, nasÄ…cz zobacz czy w airboxie nie ma syfu
i byc moze będzie trzeba wyregulowac zawory
kiedy ostatnio olej w silniku zmieniales?
-
Bostorn - Moderator
zawory nie byly jeszcze regulowane. byly wymieniane tylko plytki . motocykl nie strzelal z wydechu jedynie jak go dlugo kopalem to kichnol ale nie odpalil . filtr byl umyty i nasaczony . ale on zaczela tak robic
jak zeszla na bardzo niskie obroty nizsze niz standard i wtedy zaczela tak robic. moze poprostu jak byly nizsze niz powinny to byl9o poprostu bardziej slychac prace silnika ale na wszelki wypedek zajrze pod glowice jej, olej byl wymieniany nie dawno ilka motogodzin temu.
jak zeszla na bardzo niskie obroty nizsze niz standard i wtedy zaczela tak robic. moze poprostu jak byly nizsze niz powinny to byl9o poprostu bardziej slychac prace silnika ale na wszelki wypedek zajrze pod glowice jej, olej byl wymieniany nie dawno ilka motogodzin temu.
- tweety450mx2t
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości