Problem po zmianie tlumika
• Strona 1 z 1
Problem po zmianie tlumika
witam otóż mam taki problemik w swojej suzi gsx zmieniłem układ wydechowy przelot boss kolektory od jajka wcześniej były 2 tłumiki moto odpala bez problemu wolne obroty trzyma 1tys i pyrka sobie tylko nie chce się wkręcić na wyższe do 4 jako tako ogólnie to chodzi jak sieczkarnia
przed zmianą tłumika nie było tego problemu dodam ze mam zmieniony dolot razem z filtrami i dysze od gixa 750 myślę że synchronizacja nie jest potrzebna bo moto utrzymuje wolne obroty może kwestia dawkowania?
oczywiście chodzi o silnik olejowy od bandziora

oczywiście chodzi o silnik olejowy od bandziora
- krycha154
- Świeżak
zaraz zaraz, dziś mi mówiono, że kolektory nie mają znaczenia. Poczekaj aż się wypowie ktoś dobrze ogarnięty w temacie
Czy inny moto chodził ok na tym tłumiku? Może coś jest przytkane skoro do 4 tys ma odejście, a później już nie...

Czy inny moto chodził ok na tym tłumiku? Może coś jest przytkane skoro do 4 tys ma odejście, a później już nie...
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
jak masz układ zasilania paliwem od innego sprzęta, silnik od innego, kolektory od innego i końcówkę tłumika od innego to czego się spodziewasz
Bedzie muł i syf. Taka operacja wymaga dobrania INDYWIDUALNIE pod ten zestaw dysz w gaźniku , ilościu wykręceń śrub składu mieszanki wolnych obrotów i pozycji iglicy. A i tak obstawiam, że bedzie miał dziury w gazie i inne chece...kolektory mają bardzo duży wpływ na to jak pracuje układ. A ta sieczkarnia ktorą opisujesz to może być skończony rozrząd/napinacz lub bardzo rozjechane synchro gaziorów. Bez indywidualnego podejścia i porządnej wiedzy o gaznikach nie ustawi się tego zestawu by latał jak trzeba. Do tego potrzeba dużo czasu i wytrwałości. Nawet zwykłe ustawienie gaźników wg. serwisowki nie pomoze.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
gaziory zrobił na takie ni to od gsxr750, ni to od bandziora...kolekotory od jajka... to czego sie spodziewał...
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa