KX 80 chłodnica
• Strona 1 z 1
KX 80 chłodnica
witam mam kawasaki kx 80 1993r. i zmiażdżyła mi sie chłodnica chciałbym kupic ale orginalna jest droga.podejdzie mi np. od yamahy dt 80 lub 125 .i czy od jakiegoś innego motora 125 ccm będzie dziełac. z góry dziex
- robertkoza333
- Świeżak
po 1) takie uszkodzenie da sie naprawic. koledze sie wgięła do połowy. ( jak miała 14 cm to po zmiażdzeniu miała z 7 ) i odgiął ją sam. co prawda w 2 miejscach mu pękała i plyn sie sączył ale poxiliną pokleił i sie trzyma
2) od innego moto mozna pokombinowac. popatrz jakie inne maja podobne wejscia. ( w podobnych miejscach) ale raczej nalezy patrzec cos z crossówek. bo chłodnice do crossowek sa nieco inne niz chłodnice do soft enduro. maja mniejsza powierzchnie i pojemnosc.
2) od innego moto mozna pokombinowac. popatrz jakie inne maja podobne wejscia. ( w podobnych miejscach) ale raczej nalezy patrzec cos z crossówek. bo chłodnice do crossowek sa nieco inne niz chłodnice do soft enduro. maja mniejsza powierzchnie i pojemnosc.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
im wieksza powierzchnia i pojemnośc tym lepiej???yamaha dt jest w 2T ale jest bardzie szosowo. Mi sie chłodnica zmiażdżyła od boku i ma dziurę na wylat taką 2cmx2cm
- robertkoza333
- Świeżak
aa jak dziurawa to bez sensu lepić. w crossówkach musisz miec bardziej wydajne chłodnice. ale jak podpasujesz mniej wiecej wymiarem i wyjsciami to będzie pasowała. jak ma 2 wyjscia to bedzie łatwo dopasowac gorzej jak ma ich więcej. poszukaj tez w uzywkach. moze od innej 80 np cr albo yz podpasuje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości