Dziwne zachowanie skuterka.
• Strona 1 z 1
Dziwne zachowanie skuterka.
Mam taki problem. Mój skuterek 50ccm 2T moim zdanie palił za dużo ok. 5-6l/100km, no ale to akurat nie kłopot pewnie mam do regulacji gaźnik itd. Ponieważ miałem zgiętą stopkę centralną po odpaleniu tylnie koło nie kręciło się więc, żeby nie psuć sprzęgła ruszałem od razu "bez rozgrzewki". Wczoraj wymieniłem stopkę i postanowiłem uruchomić skuterek (nie odpalany od połowy października), naładowałem akumulator i o dziwo zapalił od razu, ponieważ tylne kółko już prawidłowo jest w górze więc postanowiłem żeby się rozgrzał i tu pojawia się problem - przeważnie po włączeniu dowolnego skuterka kółka się kręcą przez jakiś tam czas i się zatrzymują a u mnie po 20 minutach takiego działania zamiast się zatrzymać to wszedł na obroty jakby miał odlecieć - czy możliwe, że mam coś nie tak ze ssaniem? Czy może to być przyczyna nadmiernego spalania?
Skuter chiński Kingway Eurostar 50 2T
Skuter chiński Kingway Eurostar 50 2T
- maciek_85
- Świeżak
Senek jesteś pewny tego, co napisałeś? Jeśli będzie awaria to ssanie będzie cały czas włączone, a jak sprawne to się z czasem samo wyłącza.
Według tego co napisałeś to jak odpalamy skuter to ssanie jest wyłączone, a jak się silnik rozgrzeje to wtedy ssanie się włącza. To tak nie powinno działać
Według tego co napisałeś to jak odpalamy skuter to ssanie jest wyłączone, a jak się silnik rozgrzeje to wtedy ssanie się włącza. To tak nie powinno działać

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
No nic, poczekam jak się ociepli i wstawię skuter do serwisu, może rzeczywiście pomoże porządna regulacja.
Dzięki za odpowiedzi.
zrobimy tak ! nie będę Cię karał za odejście od tematu ale proszę pamiętaj na przyszłość że trzymamy się zasad.Pytanie o Burgmana skasowałem.
Poniższe odpowiedzi na to pytanie kasuję a Ty poszukaj czy nie ma już jakiejś informacji o ty, skuterze albo załóż nowy temat w odniesieniu do pojemności.
senekkorzenna
Dzięki za odpowiedzi.
zrobimy tak ! nie będę Cię karał za odejście od tematu ale proszę pamiętaj na przyszłość że trzymamy się zasad.Pytanie o Burgmana skasowałem.
Poniższe odpowiedzi na to pytanie kasuję a Ty poszukaj czy nie ma już jakiejś informacji o ty, skuterze albo załóż nowy temat w odniesieniu do pojemności.
senekkorzenna
- maciek_85
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości