[biblioteka] Kradzieże motocykli w Polsce - walka...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Bo Kawasaki nikt nie chce nawet ukraść. Chyba że lubi w drodze ucieczki gubić fragmenty ramy, zawory itdKomentatorzy napisał(a):Kupujta Kawasaki!!!
Według Policji: "Najczęściej kradzione są MZ, Yamaha, WSK, Suzuki, Jawa i Honda" Omijajcie te marki xD.
Nie no, śmieszne, bo mnie na razie nic nie spotkało. Ale złodzieji nie brakuje, Sam znam przypadek, najpierw chłopakowi zwinęli markową końcówke wydechu, a po paru miesiącach cały moto...<br><hr>Grzybu<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Najlepszym rozwiązaniem, które uchronić ma motocykl przed kradzieżą, jest odcięcie zapłonu paliwa."
-Tia, cholernie przeszkadza w załadowaniu na przyczepkę, bądź do busa.
"Giną motocykle (...) a także o zgrozo nowe w salonach sprzedaży."
-To mnie akurat nie przeraża, salony sobie poradzą, zresztą pewnie są ubezpieczeni od takich rzeczy.
Z okolicy jakiś czas temu zniknął motorek, jak pamiętam to była jakaś kawa 900, dowiedziałem się o tym w sklepie z częściami i akcesoriami(facet z branży), motorek był dość charakterystyczny i dzięki "wielu oczom" udało się go znaleźć. Nie wiem jak, i sam się trochę dziwię, bo pewnie stał w czyimś garażu, chyba poznano busa, który mógł być zamieszany.<br><hr>zmorad
-To mnie akurat nie przeraża, salony sobie poradzą, zresztą pewnie są ubezpieczeni od takich rzeczy.
Z okolicy jakiś czas temu zniknął motorek, jak pamiętam to była jakaś kawa 900, dowiedziałem się o tym w sklepie z częściami i akcesoriami(facet z branży), motorek był dość charakterystyczny i dzięki "wielu oczom" udało się go znaleźć. Nie wiem jak, i sam się trochę dziwię, bo pewnie stał w czyimś garażu, chyba poznano busa, który mógł być zamieszany.<br><hr>zmorad
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ubezpieczyciele żerują na motocyklistach.Przy zakupie R1 u dilera w 2008r zaproponowano mi AC za 4300 a w PZU 5500 zeta.Oczywiście nie skorzystałem.Teraz staram się pilnować maszyny.Gdyby stawki były niższe to wykupił bym polisę.Nawet OC za nowy motocykl w 2008 wyniosło mnie bodajże 1200 zł.po mimo że nie jeżdżę na torze.Myślałem o zainstalowaniu naboju od dubeltówki pod siedzeniem ale żona wybiła mi to z głowy bo w przypadku próby kradzieży mógłbym trafić za kraty
. <br><hr>marian R1

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale chyba jest to niebezpiecznie w czasie jazdy jak cos sie popsuje z zabezpieczeniem.<br><hr>kkKomentatorzy napisał(a):"Najlepszym rozwiązaniem, które uchronić ma motocykl przed kradzieżą, jest odcięcie zapłonu paliwa."
Z okolicy jakiś czas temu zniknął motorek, jak pamiętam to była jakaś kawa 900, dowiedziałem się o tym w sklepie z częściami i akcesoriami(facet z branży), motorek był dość charakterystyczny i dzięki "wielu oczom" udało się go znaleźć. Nie wiem jak, i sam się trochę dziwię, bo pewnie stał w czyimś garażu, chyba poznano busa, który mógł być zamieszany.<br><hr>zmorad<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
MASZ PONAD 50K NA MOTOR A SZKODA CI 4K NA UBEZBIECZENIE? <br><hr>FASFSAFKomentatorzy napisał(a):Ubezpieczyciele żerują na motocyklistach.Przy zakupie R1 u dilera w 2008r zaproponowano mi AC za 4300 a w PZU 5500 zeta.Oczywiście nie skorzystałem.Teraz staram się pilnować maszyny.Gdyby stawki były niższe to wykupił bym polisę.Nawet OC za nowy motocykl w 2008 wyniosło mnie bodajże 1200 zł.po mimo że nie jeżdżę na torze.Myślałem o zainstalowaniu naboju od dubeltówki pod siedzeniem ale żona wybiła mi to z głowy bo w przypadku próby kradzieży mógłbym trafić za kraty. <br><hr>marian R1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jaki złodziej odjeżdza motocyklem ?Komentatorzy napisał(a):"Najlepszym rozwiązaniem, które uchronić ma motocykl przed kradzieżą, jest odcięcie zapłonu paliwa."
Z okolicy jakiś czas temu zniknął motorek, jak pamiętam to była jakaś kawa 900, dowiedziałem się o tym w sklepie z częściami i akcesoriami(facet z branży), motorek był dość charakterystyczny i dzięki "wielu oczom" udało się go znaleźć. Nie wiem jak, i sam się trochę dziwię, bo pewnie stał w czyimś garażu, chyba poznano busa, który mógł być zamieszany.<br><hr>zmorad<br>
wkładają go do busa i odcięcie zapłonu możesz sobie do roweru założyć<br><hr>Rafał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego te 5o k na motor kosztowało mnie duużo ciężkiej pracy i jeszcze więcej wojny w domu o to co się lepiej opłaca motocykl tylko dla mnie czy nowe auto dla rodzinki.Ale ubezpieczenia nie wykupiłem dla zasady.Mnie nikt za darmo nic nie daje więc dlaczego ja mam dać aż tyle kasy bo istnieje przecież możliwość że maszyny nie tylko nie ukradną ale nawet jej przez dłuższy czas nie rozbiję.W tedy za nie wykupione ubezpieczenie będę miał pieniądze na następną maszynę lub części.Gdyby chodziło o mniejszą sumę to z pewnością moja decyzja była by inna.<br><hr>marianKomentatorzy napisał(a):Ubezpieczyciele żerują na motocyklistach.Przy zakupie R1 u dilera w 2008r zaproponowano mi AC za 4300 a w PZU 5500 zeta.Oczywiście nie skorzystałem.Teraz staram się pilnować maszyny.Gdyby stawki były niższe to wykupił bym polisę.Nawet OC za nowy motocykl w 2008 wyniosło mnie bodajże 1200 zł.po mimo że nie jeżdżę na torze.Myślałem o zainstalowaniu naboju od dubeltówki pod siedzeniem ale żona wybiła mi to z głowy bo w przypadku próby kradzieży mógłbym trafić za kraty. <br><hr>marian R1<br>
Komentatorzy napisał(a):MASZ PONAD 50K NA MOTOR A SZKODA CI 4K NA UBEZBIECZENIE? <br><hr>FASFSAF<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie no, o takie rzeczy to bym nie podejrzewała
Totalny akt desperacji człowieka .. heh <br><hr>kasieńka-kołobrzeg

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Coś o kradzieży sprzętu wiem na początku tego roku mi podprowadzili quada z podwórka w stołecznej wsi warszawa.Stało sie to w nocy,rano kiedy się kapnąłem że sprzętu nie ma mało się nie przewróciłem myślałem z początku ze to ktoś z rodziny sobie dowcip zrobił ale szybko sie okazało że jednak nie.Postanowiłem zgłosić to od razu na policje i zanim dotarłem na posterunek już do mnie zdążyli zadzwonić że pojazd został znaleziony przez patrol policji i abym zgłosił sie w celu wyjaśnienia i ogledzin pojazdu.sprawa zakończyła sie tak że quad stał porzucony dwie ulice dalej a ja dotarłem tam wraz z ekipą techniczną policji która miałaby za zadanie dokonanie oględzin itd.Okazało sie że ci "ZAWODOWI" złodzieje to musiało być gówniarstwo ponieważ nie potrafili odpalić sprzętu.Natomiast narobili tylko szkody w postaci zniszczonej i wyłamanej stacyjki oraz uszkodzonej elektryki ponieważ owi specjaliści próbowali odpalić sprzęt na krotko zwierając wszystkie przewody razem.Generalnie sprawa zakończyła sie tak że sprawa została umorzona z powodu braku wykrycia sprawcy.Panowie i Panie tak wiec przestrzegam nawet zamknięta brama nie powstrzyma złodzieja amatora a co dopiero mówić o profesjonalistach?
Pozdrawiam.<br><hr>Kerad24
Pozdrawiam.<br><hr>Kerad24
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ceny są wysokie, bo nikt nie wykupuje AC na motocykl! Ogólnie jak poszukasz to znajdziej oferty w postaci 5-6 %, wiec nie tak zle. Ale moim zdaniem AC jest za drogie, na samochod nowy o wartosci 30 tys zl wychodzi z 2k zl/rok, na moto 2 razy tyle...<br><hr>kropekKomentatorzy napisał(a):Ubezpieczyciele żerują na motocyklistach.Przy zakupie R1 u dilera w 2008r zaproponowano mi AC za 4300 a w PZU 5500 zeta.Oczywiście nie skorzystałem.Teraz staram się pilnować maszyny.Gdyby stawki były niższe to wykupił bym polisę.Nawet OC za nowy motocykl w 2008 wyniosło mnie bodajże 1200 zł.po mimo że nie jeżdżę na torze.Myślałem o zainstalowaniu naboju od dubeltówki pod siedzeniem ale żona wybiła mi to z głowy bo w przypadku próby kradzieży mógłbym trafić za kraty. <br><hr>marian R1<br>
Komentatorzy napisał(a):MASZ PONAD 50K NA MOTOR A SZKODA CI 4K NA UBEZBIECZENIE? <br><hr>FASFSAF<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego te 5o k na motor kosztowało mnie duużo ciężkiej pracy i jeszcze więcej wojny w domu o to co się lepiej opłaca motocykl tylko dla mnie czy nowe auto dla rodzinki.Ale ubezpieczenia nie wykupiłem dla zasady.Mnie nikt za darmo nic nie daje więc dlaczego ja mam dać aż tyle kasy bo istnieje przecież możliwość że maszyny nie tylko nie ukradną ale nawet jej przez dłuższy czas nie rozbiję.W tedy za nie wykupione ubezpieczenie będę miał pieniądze na następną maszynę lub części.Gdyby chodziło o mniejszą sumę to z pewnością moja decyzja była by inna.<br><hr>marian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie 1,5k skradzionych, a o polowe mniej. Zauwazcie, ze najbardziej kradna wsk, mz i jawe, dlaczego? Bo to sa fikcyjne zgloszenia wlascicieli, zeby nie zlomowac tego, tylko opchnac na czesci... ew. na zlom.<br><hr>fantomas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hehe 3cie zdjęcie i 12 jest zrobione prze zemnie,i to jest moja ex svalka,a zdjęcie było robione w ukeju.
<br><hr>egoniusz

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości