Brak mocy
• Strona 1 z 1
Brak mocy
Witam, jestem nowy, i podaje ten temat, bo chcem sie dowiedziec co sie dzieje.. a więc kupiłem niedawno Aprlilie RS 50 z 2000r. I mam taki problem: gdy jade, czuje że nie ma takiej mocy jakiej powinna.. nie wiem ile jade bo nie mam linki od licznika. raz mi sie zdarzyło że dostały powera, ale zaraz zgasła, bo okazało sie że miałem sitko w gaźniku zabrudzone bo syf w zbiorniku.. i nie dostawała dużo wachy. z początku wydawało mi sie że to może od sprzęgła ?. bo łapie dopiero gdzieś na połowie, dziwnie troche. czy to może być te sprzęgło że nie ma takiej mocy, że nie jedzie tyle ile powinna ?. dodam że cylinder był zmieniany na 70. i czy powodem może być dowalony filtr powietrza ? bo jest troche dotyrany. Aprilia ma duże obroty, ciężko ją wkręcić na 10-12 tys , przy 7 już ryczy jak smok, ale to pewnie przez ten cylinder.. prosze o pomoc. 

- damian1319
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
- damian1319
- Świeżak
piszesz ze
dodam że cylinder był zmieniany na 70
wniskujac po tej wypowiedzi robiles to niedawno czyli prawdopodobnie jeszcze nie dotarłes
PS jak zmieniles na 70 to zwiekszyles pojemnosc a dawka paliwa zostala z 50
zciÄ…gnij na moment filtr powietrza i zobacz jak sie spisuje
dodam że cylinder był zmieniany na 70
wniskujac po tej wypowiedzi robiles to niedawno czyli prawdopodobnie jeszcze nie dotarłes
PS jak zmieniles na 70 to zwiekszyles pojemnosc a dawka paliwa zostala z 50
zciÄ…gnij na moment filtr powietrza i zobacz jak sie spisuje
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości