Amortyzatory przód (lagi)
• Strona 1 z 1
Amortyzatory przód (lagi)
Witam posiadam dwa motory w których leją amortyzatory przednie. jeden to ktm exc125 z 2000roku a drugi to suzuki rm 125 z 2001roku chciałem sie dowiedzieć ile oleju leje się do lag w tych motorach. poza tym w suzuki widzę że jest mokry w oleju tylny amortyzator(leje) ciśnienie gazu wynosi 1,2 bar. Jak go naprawić żeby nie ciekł i jakie powinno być ciśnienie
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
posciagaj sobie serwisówki i bedziesz wiedział. ale powiem Ci na oko do RMki idzie po pół litra na lage. w KTMie jezeli masz te najgrubsze lagi (48 chyba) to po 600 na lage. jak nie to tez 500
jak tyle wlejesz to sie nic nie stanie. ale jak chcesz wyczynowo latac i miec pro ustawione zawieszenie pod siebie to zrób tak jak mówi serwisówka czyli nie ile oleju masz wlac tylko ile masz odlac z lagi mierząc wysokosc słupa oleju w ladze:P
ale zapewne wyczynowo nie latasz skoro latałes z pocieknietymi amorkami
co do tyłu musisz oddac do serwisu do regeneracji. sam sie za to nie bierz trzeba miec sprzęt i umiejetnosci do tego ;d

ale zapewne wyczynowo nie latasz skoro latałes z pocieknietymi amorkami

co do tyłu musisz oddac do serwisu do regeneracji. sam sie za to nie bierz trzeba miec sprzęt i umiejetnosci do tego ;d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siedzę i szukam już kilka godzin i żadnej serwisówki nie mogę znaleźć jeżeli chodzi o ilość oleju w lagach. a o amorku tylnym chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto już rozbierał taki amorek w crossie (w chińskim sprzęcie naprawiłem już amorek tylny)
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
ja rozbierałem
i mówie Ci że samemu nic tam nie pomodzisz. trzeba miec w ogóle sprzęt zeby to rozebrac., zestawy naprawcze są drogie i łatwo je uszkodzic przy montażu. to bez sensu samemu tam pchac łapy.
co do ilosci. to juz Ci podałem jaka moze isc. ale jak chcesz dokładniej zadzwon do serwisu motocyklowego tam Ci powiedza. albo szukaj na stronach producentów olei. o ile dobrze pamietam bel - ray ma rozpiske ile do jakiego moto

co do ilosci. to juz Ci podałem jaka moze isc. ale jak chcesz dokładniej zadzwon do serwisu motocyklowego tam Ci powiedza. albo szukaj na stronach producentów olei. o ile dobrze pamietam bel - ray ma rozpiske ile do jakiego moto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://www.olyslager-lubricants.nl/Bel-Ray/
szukaj tutaj
szukaj tutaj
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
-
No to ściągnij serwisówkę sobie i po kłopocie
-
wejdz sobie na oficjalna stronke KTMa tam masz wszystkie serwisówki. tylko że do ktma masz 3 serwisówki minimum. 1 jest od ramy 2 jest od silnika i jest tam jeszcze 3 (ogólna wiec nie znajdziesz w dziale exc) od zawieszenia WP i tam bedzie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości