Kurier nie zabrał paczki.
• Strona 1 z 1
Kurier nie zabrał paczki.
Wiem, że jest to dość nietypowy problem i powinienem zapytać o to gdzieś indziej, ale nie wiem gdzie, więc piszę tu.
A więc zamówiłem pewien przedmiot na allegro, zapłaciłem, po dwóch dniach przyjechał kurier dał paczkę, w domu otwieram i widzę, że ta część trochę różni się od tej co zamówiłem, więc dzwonię do sprzedawcy, wszystko wyjaśniłem i umówiliśmy się tak, że on mi przyśle odpowiednią część, ale będę musiał dopłacić kurierowi i on zabierze starą paczkę, przyjechał dał paczkę, wziął kasę, a starej paczki nie. Co mam z tą paczką teraz zrobić? Wartość około 100-150zł.
A więc zamówiłem pewien przedmiot na allegro, zapłaciłem, po dwóch dniach przyjechał kurier dał paczkę, w domu otwieram i widzę, że ta część trochę różni się od tej co zamówiłem, więc dzwonię do sprzedawcy, wszystko wyjaśniłem i umówiliśmy się tak, że on mi przyśle odpowiednią część, ale będę musiał dopłacić kurierowi i on zabierze starą paczkę, przyjechał dał paczkę, wziął kasę, a starej paczki nie. Co mam z tą paczką teraz zrobić? Wartość około 100-150zł.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
zadzwonić do kuriera i powiedzieć, że jak sie nie ma głowie to się ma w nogach i niech prędko pogina po tę paczkę co jej zapomniał wziąć.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ale ja mu ją pokazałem i chciałem dać, on zaczął szukać w swoich papierach i powiedział, że nic takiego nie ma napisanego i z tego względu paczki wziąć nie może, bo nawet nie wie gdzie to ma być dostarczone i kto ma za tą dostawę zapłacić, było to jakiś miesiąc temu, sprzedawca nic do mnie nie napisał, nie próbował się w żaden sposób ze mną skontaktować. A mi to leży i nie ukrywam, że trochę mi to przeszkadza, chciałbym się tego pozbyć..
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Tak jak napisałeś, umówiłeś się ze sprzedającym że mu oddasz ten przedmiot bo Ci nie pasuje, a dopłacisz jedynie różnice, a sprzedawca przyśle Ci poprawny.
Skontaktuj się ze sprzedającym na allegro i ustal jaką wersję sprzedający zrozumiał. Bo tutaj ewidentnie ludzki błąd zawinił.
Skontaktuj się ze sprzedającym na allegro i ustal jaką wersję sprzedający zrozumiał. Bo tutaj ewidentnie ludzki błąd zawinił.
- karbo
- Świeżak
a co to jest? Bo może zamiast wyrzucać to się komuś przyda za przysłowiową złotówkę?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Rozmawiasz z kurierem więc uważaj na słowa;-)
Powiem Ci tak, kurier przywiózł Ci paczkę, ale nawet gdybyś otworzył pake przy kurierze nic by to nie pomogło. Dlaczego? Ano dlatego że firma kurierska nie wie co zamawiałeś i nie ma możliwości zweryfikowania tego. Jeżeli paczka będzie uszkodzona wtedy kurier pisze protokół reklamacji co z reguły tonie w stosach papierów (tak jest u nas). Co zrobić w Twojej sytuacji i kto zawinił? Nie zawinił kurier, wręcz przeciwnie - był z Tobą uczciwy. Bo nie wziął od Ciebie paczki. Gdybyś mu dał te paczkę a on będąc chu*em wziąłby ją, więcej nic byś nie zobaczył. Nie udowodnisz mu że coś mu dałeś, nie ma listów przewozowych bo nie miał zlecenia odbioru paczki od Ciebie, spotykam się z czymś takim raz w tygodniu. Zawinił nadawca czyli gość u którego zamówiłeś. Powinien w firmie kurierskiej założyć zlecenie odbioru od klienta i wtedy kurier przychodzi do Ciebie z listem przewozowym, zna adres wysyłki i jest gitara. Jakbyś miał jakieś pytania jak to rozwiązać to wal jak w dym chętnie pomogę
Powiem Ci tak, kurier przywiózł Ci paczkę, ale nawet gdybyś otworzył pake przy kurierze nic by to nie pomogło. Dlaczego? Ano dlatego że firma kurierska nie wie co zamawiałeś i nie ma możliwości zweryfikowania tego. Jeżeli paczka będzie uszkodzona wtedy kurier pisze protokół reklamacji co z reguły tonie w stosach papierów (tak jest u nas). Co zrobić w Twojej sytuacji i kto zawinił? Nie zawinił kurier, wręcz przeciwnie - był z Tobą uczciwy. Bo nie wziął od Ciebie paczki. Gdybyś mu dał te paczkę a on będąc chu*em wziąłby ją, więcej nic byś nie zobaczył. Nie udowodnisz mu że coś mu dałeś, nie ma listów przewozowych bo nie miał zlecenia odbioru paczki od Ciebie, spotykam się z czymś takim raz w tygodniu. Zawinił nadawca czyli gość u którego zamówiłeś. Powinien w firmie kurierskiej założyć zlecenie odbioru od klienta i wtedy kurier przychodzi do Ciebie z listem przewozowym, zna adres wysyłki i jest gitara. Jakbyś miał jakieś pytania jak to rozwiązać to wal jak w dym chętnie pomogę

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Ja miałem taki bajzel jak zamówiłem monitor. Przyszedł nie ten co trzeba wiec zadzwoniłem do sprzedawcy i powiedział ze wysle ten który zamawiałem a kurier przyjedzie i zabierze ten zły. Co sie okazało później dostałem monitor który zamawiałem ale nie zabrał pierwszego. Na nastepny dzien znowu dostałem monitor wiec juz miałem trzy
. Zadzwoniłem do sprzedawcy co jest grane i po kilku dniach przyjechał znowu kurier i zabrał te dwa nie potrzebne monitory.

-
marynarz1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości