Aprila Af1 125
• Strona 1 z 1
Aprila Af1 125
mogli byście mi napisać wszystko o aprili Af1 125 1991, planuje zakup takiej, ale nie znam tych moto, jak to sie sprawuje?jak z wytrzymałością silnika? koszt części? osiągi?
- sebek954
- Świeżak
nie sie ktoś wypowie??? http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M373771 co o tym myślicie??
- sebek954
- Świeżak
No to ja już bym wolał tą:
http://moto.allegro.pl/item170355356_ap ... anio_.html
http://moto.allegro.pl/item170355356_ap ... anio_.html
- Mateusz168
- Świeżak
Siema! Osobiście woziłem się AF1-ką z roku `89 i co do osiągów to powiem tak...przyspieszenie do setki miała poniżej 6 sek a najwięcej jechałem nią 170 km/h więc całkiem nieźle! Ciąg zaczynał się równiutko od 7 tyś obr.poniżej takich obrotów jeździła jak troszkę szybszy Simson.Najważniejszą sprawą,o której nie możęsz zapomnieć jest w niej DOZOWNIK OLEJU!!!Mój wymieniłem po zakupie bo podejżewałem,że jest do bani więc kupiłem ale używany,sprawdziłem go i wydawał się dobry.Niestety przy prędkośći 160/h wysiadł i zablokowało mi silnik,bez jakichkolwiek oznak słabnięcia ciągu do przodu.Zablokowało mi koło i wyrzuciło mnie do góry ale na szczęście nic z naprzeciwka nie jechało:)Udało się wyjść bez dzwona.Ale jak rozebrałem silnik to okazało się,że tłok się rozleciał,głać cylindrowa się nadtopiła a kawałki pierścieni powtepiały się w cylinder:)Na szczęście udało mi się ją sprzedać za tą samą kasę co musiałem na nią wyłożyć:)
Ale ogólnie moto wart uwagi,bardzo dobry do nauki techniki jady!Powodzenia!!!
-
Pawcio415 - Świeżak
Pawcio415 napisał(a):Siema! Osobiście woziłem się AF1-ką z roku `89 i co do osiągów to powiem tak...przyspieszenie do setki miała poniżej 6 sek a najwięcej jechałem nią 170 km/h więc całkiem nieźle! Ciąg zaczynał się równiutko od 7 tyś obr.poniżej takich obrotów jeździła jak troszkę szybszy Simson.Najważniejszą sprawą,o której nie możęsz zapomnieć jest w niej DOZOWNIK OLEJU!!!Mój wymieniłem po zakupie bo podejżewałem,że jest do bani więc kupiłem ale używany,sprawdziłem go i wydawał się dobry.Niestety przy prędkośći 160/h wysiadł i zablokowało mi silnik,bez jakichkolwiek oznak słabnięcia ciągu do przodu.Zablokowało mi koło i wyrzuciło mnie do góry ale na szczęście nic z naprzeciwka nie jechało:)Udało się wyjść bez dzwona.Ale jak rozebrałem silnik to okazało się,że tłok się rozleciał,głać cylindrowa się nadtopiła a kawałki pierścieni powtepiały się w cylinder:)Na szczęście udało mi się ją sprzedać za tą samą kasę co musiałem na nią wyłożyć:)
nie przesadzaj....
-
kravec - Administrator
Kravec naprawdę nie przesadzam!Sam byłem mocno zaskoczony tymi osiągami i myślałem nawet,że licznik coś oszukuje ale sprawdzałem to z np.innym moto i z Kadetem GSI i więc to prawda.No ale niestety silnik tego długo nie wytrzymał...
-
Pawcio415 - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Być może było w niej coś przerobione ale tego nie wiem bo nie ja to przerabiałem...jedynie wybebeszyłem wydech co juz i tak nacznie podniosło osiągi ale tak jak zaznaczyłem wcześniej silnik tego długo nie wytrzymał więc może i macie rację,że była kombinowana...Latałem na niej tylko sezno i troszkę...nic oprócz malowania i dozownika oleju nie zmieniałem.
Porównywałem ją z innymi 125 na otwarciu sezonu w Wapienicy w 2003 roku nie było na nią mocnych...więc możliwe,że nie była oryginalna...
Porównywałem ją z innymi 125 na otwarciu sezonu w Wapienicy w 2003 roku nie było na nią mocnych...więc możliwe,że nie była oryginalna...
-
Pawcio415 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 20 gości