Skuterek od 125ccm wzwyż, dojazdy do pracy
• Strona 1 z 1
Skuterek od 125ccm wzwyż, dojazdy do pracy
Jak w temacie. Szukam czegoś niedrogiego, żebym mógł tanio dojeżdżać do pracy (25km w jedną stronę). Silnik obowiązkowo 4t. Pojemność od 125ccm wzwyż. Duża jest różnica w spalaniu 125 a np. 250? Prawo jazdy kat. A posiadam, więc mi to różnicy nie robi jeśli spalanie podobne. Budżet - powiedzmy, że do 3500zł. Jakie są godne skuterki w tej kwocie? Bo jak sobie przeglądałem to jest tego cała masa (Majesty, Elyseo, Epicuro, Leonardo itd.).
I jeszcze jedno - sporo 125 czy 150 ma napisane, że zarejestrowane na 50. Ja tak nie chcę, skoro jest 125 to w dowodzie też ma być 125. Da się takie coś jakoś odkręcić, aby było jak należy?
I jeszcze jedno - sporo 125 czy 150 ma napisane, że zarejestrowane na 50. Ja tak nie chcę, skoro jest 125 to w dowodzie też ma być 125. Da się takie coś jakoś odkręcić, aby było jak należy?
-
qadrat - Świeżak
tak
poprostu przy przegladzie nie dajesz w łape tylko normalnie placisz
poprostu przy przegladzie nie dajesz w łape tylko normalnie placisz
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Musiałbyś się dowiedzieć w wydziale komunikacji i tak byś przerejestrował to powiedziałbyś że chciałbyś to przy okazji zmienić , na pewno byś musiał zrobić przegląd i mieć jakieś oświadczenie od goscia który robi przeglądy .
Pewnie sprzedający by miał problemy....
Dużo jeździłeś skuterem ? w twojej okolicy są dobre drogi ? skuter ma słabą amortyzacje i małe kółka ..
Pewnie sprzedający by miał problemy....
Dużo jeździłeś skuterem ? w twojej okolicy są dobre drogi ? skuter ma słabą amortyzacje i małe kółka ..
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
W jeździe skuterem to mam doświadczenie, ale takie sprzed 10 lat. Wtedy to miałem Suzuki Katanę 50, przelatałem na niej 4 sezony. Miło ją wspominam, nigdy nie zawiodła, a w zakorkowanym mieście naprawdę fajnie się nią jeździło
Z większych motocykli to po jednym sezonie posiadałem XJ600 czy XF650, więc obycie z większymi pojemnościami mam.
Jednak chyba muszę omijać te kombinowane "125 na 50" bo za dużo z tym może być problemów...

Z większych motocykli to po jednym sezonie posiadałem XJ600 czy XF650, więc obycie z większymi pojemnościami mam.
Jednak chyba muszę omijać te kombinowane "125 na 50" bo za dużo z tym może być problemów...
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Nie chcę żadnych namiastek motocykli typu CBR125 czy chińskich skuterków
Po prostu ma być coś ekonomicznego na dojazdy do pracy i czasami na wypady po jakieś zakupy w zakorkowanym mieście, padło na skuterek bo wygodnie się tym jeździ i mało pali a do tego niektóre nawet fajnie wyglądają. No i jako taki schowek pod siedzeniem jest, a to mi się przyda. Na razie mam umówione oglądanie Peugeota Elyseo 125 i Leonardo 150, zobaczymy w jakim stanie są.
Osiąganie tych "160-170" też mnie zbytnio nie interesuje, nie kupuję nic do ścigania, jeździłem już sprzętami co wyciągają spore prędkości i jakoś mnie to nie kręciło

Po prostu ma być coś ekonomicznego na dojazdy do pracy i czasami na wypady po jakieś zakupy w zakorkowanym mieście, padło na skuterek bo wygodnie się tym jeździ i mało pali a do tego niektóre nawet fajnie wyglądają. No i jako taki schowek pod siedzeniem jest, a to mi się przyda. Na razie mam umówione oglądanie Peugeota Elyseo 125 i Leonardo 150, zobaczymy w jakim stanie są.
Osiąganie tych "160-170" też mnie zbytnio nie interesuje, nie kupuję nic do ścigania, jeździłem już sprzętami co wyciągają spore prędkości i jakoś mnie to nie kręciło

BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
A ja jak zawsze swoje:D Ja zostaje przy enduro/sm
http://otomoto.pl/derbi-senda-derbi-sen ... 08332.html
trasa/miasto mysle ze ok 3,5l sie zmieścisz:)
Lub troszke dolozysz to fajny turystyk, a mianowicie wiaderko:)
http://allegro.pl/honda-varadero-125-xl ... 76914.html
http://otomoto.pl/derbi-senda-derbi-sen ... 08332.html
trasa/miasto mysle ze ok 3,5l sie zmieścisz:)
Lub troszke dolozysz to fajny turystyk, a mianowicie wiaderko:)
http://allegro.pl/honda-varadero-125-xl ... 76914.html
- magik2208
- Bywalec
- Kubaopi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości