Honda cr 125 2006
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 2006
Witam
mieszanka 1: 35
Filtr wyczyszczony (jak zawsze)
Motor nie chce odpalić .
Odpala tylko na ssaniu .. i to też po 10 kopach.
Później jak już jest rozgrzany odpala normalnie ( bez ssania za pierwszym lub 2 razem )
ocb ?
PS . gdy jezdze to moto dziwnie chodzi . czyli tak jakby na małych obrotach przerywa troche .. Nie przeszkadza to w jezdzie ale sie boje ...
mieszanka 1: 35
Filtr wyczyszczony (jak zawsze)
Motor nie chce odpalić .
Odpala tylko na ssaniu .. i to też po 10 kopach.
Później jak już jest rozgrzany odpala normalnie ( bez ssania za pierwszym lub 2 razem )
ocb ?
PS . gdy jezdze to moto dziwnie chodzi . czyli tak jakby na małych obrotach przerywa troche .. Nie przeszkadza to w jezdzie ale sie boje ...
-
Pawel221 - Świeżak
moze gaznik zapchany albo tłok sie konczy innej opcji raczej nie widze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
akurat paliwo moze byc wlewane z syfem - kranik ma sitko i bak zreszta tez. zreszta sitko w baku to zwykle czesc kranika
mniejsza o to. gaznik sie syfi nie od paliwa tylko od powietrza i od błota które sie tamtedy dostaje. chociazby przy wyjmowaniu filtra powietrza. a tłok - mogłes zle dotrzec albo zatrzec i nie wazne czy masz go rok czy 3 miesiace - tłok to tłok nigdy nie wiesz w 10000%tach czy juz czy jeszcze nie. innej opcji raczej nie ma jak przerywa. no chyba ze swieca ma przebicie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
żeby nie otwierać nowego tematu napisze jeszcze raz tu ..
Nie umyłem filtra powietrza po jezdzie .. przyznaje sie .. jezdziłem z 20-30 km i moto robi BUuuu... i gaśnie
Po oczywistym rozkręceniu świecy . iskry nie ma .
Wyczyściłem świeczkę włożyłem .. Juhuu moto odpalił
Pojechałem więc na przejazczke . A tu znowu ... BUuuuu i gaśnie .. Więc znowu czyszcze świece i wkładam ...i znowu jade na przejazczkę i znowu robi BUuuuu...
Co się dzieje czy to wina nieumytego filtra ? .. podkreślam że nieumyłem go po jeździe pierwszy raz .
akurat mi się zachciało rano pośmigać .. to szybko wziolem moto i pojechałem .. filtra przed tem nieumywszy
HENIU POMOCY !!
lub inni 
Nie umyłem filtra powietrza po jezdzie .. przyznaje sie .. jezdziłem z 20-30 km i moto robi BUuuu... i gaśnie
Po oczywistym rozkręceniu świecy . iskry nie ma .
Wyczyściłem świeczkę włożyłem .. Juhuu moto odpalił
Pojechałem więc na przejazczke . A tu znowu ... BUuuuu i gaśnie .. Więc znowu czyszcze świece i wkładam ...i znowu jade na przejazczkę i znowu robi BUuuuu...
Co się dzieje czy to wina nieumytego filtra ? .. podkreślam że nieumyłem go po jeździe pierwszy raz .
akurat mi się zachciało rano pośmigać .. to szybko wziolem moto i pojechałem .. filtra przed tem nieumywszy

HENIU POMOCY !!

-
Pawel221 - Świeżak
A oprócz tego, że czyścisz, to wymieniłeś ją chociaż? Do usranej śmierci możesz ją czyścić, skoro świeca jest do wyjebania.
Poza tym, świece mają to do tego (szczególnie NGK) że często po zalaniu lubią się po prostu zjebać. I może to być po 30 mth, a może i po 2 godzinach jazdy. Nie ma reguły. Wsadzić nową i sprawdzić. Jak dalej nie działa szukać innej przyczyny.
Poza tym, świece mają to do tego (szczególnie NGK) że często po zalaniu lubią się po prostu zjebać. I może to być po 30 mth, a może i po 2 godzinach jazdy. Nie ma reguły. Wsadzić nową i sprawdzić. Jak dalej nie działa szukać innej przyczyny.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
to szukaj przyczyny dalej. jak przerywa to moze byc juz tłok
dejmij wydech zobacz czy tłok jest jak nowy czy ma ryski juz albo czy nicasil ma przetarcia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja bym prononował sprawdzic czy fajka nie ma przebicia,
do znajomego elektryka podjedź aby sprawdził ew palucha wsadź lub jakąś żaróweczkę z kabelkiem i kop zobaczysz czy bd swiecic czy niee
w jakim stanie jest świeca??
jeżeli zalewa ją i motor nie ma mocy to tłok...
po 2 wyjmij f.powietrza włóż ręke do środka i zobacz czy nigdzie w airboxie nie wala sie piach, najszęściej tuż na koncu jest mały spadek, tam sie on zbiera
do znajomego elektryka podjedź aby sprawdził ew palucha wsadź lub jakąś żaróweczkę z kabelkiem i kop zobaczysz czy bd swiecic czy niee
w jakim stanie jest świeca??
jeżeli zalewa ją i motor nie ma mocy to tłok...
po 2 wyjmij f.powietrza włóż ręke do środka i zobacz czy nigdzie w airboxie nie wala sie piach, najszęściej tuż na koncu jest mały spadek, tam sie on zbiera
-
Bostorn - Moderator
to nie niuc nie da. jak ma iskre swieca - znaczy ze fajka sprawna. fajka niesprawna jak iskry na swiecy nie ma. albo jest ale bokami ucieka. nie ma jej na srodku platynki. w palec cie zawsze kopnie nawet jak uszkodzona.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha taa
co ty bostorn piłes cos ?
a rozróżnił bys czy cie kopnęło 25 tys V czy 15 tyś ? wątpie
wystarczy ze lzej kopniesz i juz mozesz miec błedny odczyt w palcu
sprawdzenie na palca to nie sprawdzenie. to jedynie sprawdza czy iskra dochodzi do fajki. jezeli iskra nie bije w swiecy. to mozna sciagnac fajke i przyłozyc kabelek pod cylinder i kopnac wtedy iska bedzie na 100% jezeli wina nie lezy po stronie cewki zapłonu itp itd. to jest jedyne konkretne sprawdzenie fajki 

wystarczy ze lzej kopniesz i juz mozesz miec błedny odczyt w palcu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
U mnie kx przerywał na wysokich obrotach i pojechalem do wujka, który jest mechanikiem samochodowym i sprawdzał mi fajke jakimś urządzeniem i stwierdził ze jest dobra. A wiec czyściłem gaznik i filtr itp.
i dalej moto nie chodzilo, aż w końcu wykręciłem fajke z motorynki, załozyłem i wszystko wruciło do normy.
A więc nie wiem jak chcesz dobrze sprawdzić fajke palcem
i dalej moto nie chodzilo, aż w końcu wykręciłem fajke z motorynki, załozyłem i wszystko wruciło do normy.
A więc nie wiem jak chcesz dobrze sprawdzić fajke palcem
- arti16
- Świeżak
dokładnie
zła fajka bedzie miała iskre ale nie pełną. na swiecy da sie rozpoznac. bo skacze iskra bokiem albo ma zły kolor.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości