Suzuki Rm 125 Problemy
• Strona 1 z 1
Suzuki Rm 125 Problemy
Witam, kupilem od kolegi RM 125 dodam ze motor jest z rocznika okolo 82. kumpel wymienial tloka ostatnio (prox) bylo ok, przejechal sie motorem i zauwazyl bialy plyn cieknacy z chlodnicy, usterka wiadoma, simmering pod pompa wody. dzis to wymienilem, jednakze chcialem wczesniej uruchomic motor na sucho tzn bez pompy wody, aby sprawdzic czy wogole chodzi. no ale nie udalo sie. z tego co zauwazylem kompresja jest slaba, tak jak by gdzies uciekala a dodatkowo iskra jest powiedzialbym nikla. co robic w takim wypadku? chcialbym jeszcze dowiedziec sie jaka trzeba zrobic do tego motoru mieszanke oraz jaki olej wlac do skrzyni bo tutaj natrafilem na rozne opinie. Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz.
Załaczam również zdjecia z pytaniem kolejnym. czy ta urwana część z pierwszego zdjęcia jest konieczna czy da się bez niej przezyć?
Oraz pytanie co do tłoka od czego on tak wyglada? dodam ze boki są gładkie a sam tłok jest nowy(jednakże ja go nie kupowałem jeszcze tylko poprzedni właściciel, mam od tego tłoka paragon i pudło)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Załaczam również zdjecia z pytaniem kolejnym. czy ta urwana część z pierwszego zdjęcia jest konieczna czy da się bez niej przezyć?
Oraz pytanie co do tłoka od czego on tak wyglada? dodam ze boki są gładkie a sam tłok jest nowy(jednakże ja go nie kupowałem jeszcze tylko poprzedni właściciel, mam od tego tłoka paragon i pudło)

- bigkris
- Świeżak
Nie wiem co Ci powiedziec. Masz niezla sieczke w silniku. Na pewno masz do wymiany cylinder jesli dobrze widze po zdjeciach. Gdzie jest ta wyrwana czesc cylindra? Na pewno cos sie dostalo nad tlok- stad
te "rysy" na cylindrze, podobne sie robia jesli lozysko na stopie korbowodu wyzionie ducha. Pewnie takie same lub podobne slady sa na glowicy.
te "rysy" na cylindrze, podobne sie robia jesli lozysko na stopie korbowodu wyzionie ducha. Pewnie takie same lub podobne slady sa na glowicy.
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Jesli mam byc szczery w srodku po prawej stronie jest jedna rysa, nie jest jakas bardzo wielka. podejrzewam ze ta urwana czesc jest od nikasila.
Maciek dlaczego mowisz ze cylinder jest do wymiany? rocznik 82 wiec watpie ze dostane cylinder a te od nowszego typu maja inne odprowadzenie cieczy chlodzacej z tego co widzialem
Maciek dlaczego mowisz ze cylinder jest do wymiany? rocznik 82 wiec watpie ze dostane cylinder a te od nowszego typu maja inne odprowadzenie cieczy chlodzacej z tego co widzialem
- bigkris
- Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości