nowa opoona i pęknięcie
• Strona 1 z 1
nowa opoona i pęknięcie
Witam kupiłem nowa oponę za 450zł w kwietniu. Dzisiaj patrzę i jest praktycznie pęknięta przez jakieś 60cm w obwodzie koła pękniecie jest w równej linii tak to mniej więcej wygląda.
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0810/20100825146a295.jpg (otwórz link)
Co w takiej sytuacji zrobić ?
(otwórz link)
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0810/20100825146a295.jpg (otwórz link)
Co w takiej sytuacji zrobić ?

Ostatnio edytowano 25/8/2010, 15:10 przez Bross, łącznie edytowano 1 raz
- Bross
- Świeżak
a to tył?
może gdzieś rozciołeś o coś wystającego...ze zdjecia to bardziej wyglada na rozciecie niz pękniecie... a jesli pękła masz dowód zakupu to do sprzedawcy przecież masz gwarancje
może gdzieś rozciołeś o coś wystającego...ze zdjecia to bardziej wyglada na rozciecie niz pękniecie... a jesli pękła masz dowód zakupu to do sprzedawcy przecież masz gwarancje
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
tak jest to tył. Rozciąłbym aż na takiej dużej odległości ? wątpię w to.
Co do takiej opony mogę na niej jeszcze jeździć czy może to być niebezpieczne ??
jednak długość tego rozcięcia to 60 cm i chyba faktycznie to rozcięcie. już sam nie wiem.
Co do takiej opony mogę na niej jeszcze jeździć czy może to być niebezpieczne ??
jednak długość tego rozcięcia to 60 cm i chyba faktycznie to rozcięcie. już sam nie wiem.
- Bross
- Świeżak
a nie kreciles gdzies laczkiem przypadkiem>??
ja bym wymienił..... bałbym się jeździć na takiej
ja bym wymienił..... bałbym się jeździć na takiej
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
może po prostu gdzies zakrecilo Ci gumą nawet nie wiesz gdzie... głebokie jest to rozciecie? bo jak nowa guma... to raczej tylko poczatek bieznika...
tak czy inaczej ja bym zmienil bo bym sie bał... trudno mi ze zdjecia powiedziec czy to rozciecie czy sie rozwarstwila... to musisz ocenić na żywo... ale jak dla mnie rozciecie...
tak czy inaczej ja bym zmienil bo bym sie bał... trudno mi ze zdjecia powiedziec czy to rozciecie czy sie rozwarstwila... to musisz ocenić na żywo... ale jak dla mnie rozciecie...
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
Jak to tylko płytkie nacięcie bieżnika to bym się nie przejmował. Jak dochodzi do osnowy to bym się przejmował
Ale wtedy raczej nie trzymała by powietrza. Ja bym pojechał zobaczyć czy wymienią, bo jeśli to pęknięcie to pewnie będzie się pogłębiać. Aż zrobi BUUUMMMMMMMMPIZDUŁŁŁBBUUDUUBUUUUUUUUUU.

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa