CBR 1100XX prośba o porady!
• Strona 1 z 1
CBR 1100XX prośba o porady!
Witam
Nie jestem nowy na forum ale zbyt często nie mogę go odwiedzać (żałuję).
Przy wyborze 2 motocykli bardzo mi pomogliście więc jestem pewien, że i teraz mogę na Was liczyć
Jeżdżę na dwóch kołkach już dobrych paru lat. tysiące kilometrów nabitych po europejskich drogach... tylko jest problem nigdy nie miałem typowo sportowo-turystycznego motocykla. A właśnie takiego teraz zacząłem szukać.
Zawsze byłem posiadaczem gabarytowo mniejszych motocykli ale już z nich ... wyrosłem, że tak powiem. GPZ 500 / XR 1200 / CB 600F / GSX-R 750 SRAD . Tylko tak naprawdę Hornet ze mną pozostał bo ją kocham i nigdy bym jej nie zamienił tylko w trasie... sami wiecie to jest nie do wytrzymania. Tak więc reasumując dotarłem do porównań (GSX-R 1300 - CBR 1100XX - ZX-14r) tylko... tak... "busa" nie podoba mi się i denerwują mnie stereotypy o niej itp. "Kawa" za droga chociaż ... |PIĘKNA| pozostaje super blackbird. i teraz proszę Was o wszelakie info. na jej temat również z ofertami kupna ! Potrzebuję wiedzieć to co najważniejsze a nie czytać, że to b.duże moto z potężnym silnikiem i osiągami bo to wiem !!
Mam
190cm wzrostu
80 kg wagi
Duże doświadczenie i tysiące nawiniętych km
Gotówkę ograniczoną do 16tyś zł ze względu na to, że nigdy nie sprzedam Szerszenia
Ps. o to link do aukcji która mnie zaciekawiła w tyg. jadę ją oglądnąć
http://allegro.pl/item1167254632_honda_ ... owany.html
może Wy coś w niej zauważycie i nie będę musiał jechać
Pozdrawiam
Łukasz
Nie jestem nowy na forum ale zbyt często nie mogę go odwiedzać (żałuję).
Przy wyborze 2 motocykli bardzo mi pomogliście więc jestem pewien, że i teraz mogę na Was liczyć

Jeżdżę na dwóch kołkach już dobrych paru lat. tysiące kilometrów nabitych po europejskich drogach... tylko jest problem nigdy nie miałem typowo sportowo-turystycznego motocykla. A właśnie takiego teraz zacząłem szukać.
Zawsze byłem posiadaczem gabarytowo mniejszych motocykli ale już z nich ... wyrosłem, że tak powiem. GPZ 500 / XR 1200 / CB 600F / GSX-R 750 SRAD . Tylko tak naprawdę Hornet ze mną pozostał bo ją kocham i nigdy bym jej nie zamienił tylko w trasie... sami wiecie to jest nie do wytrzymania. Tak więc reasumując dotarłem do porównań (GSX-R 1300 - CBR 1100XX - ZX-14r) tylko... tak... "busa" nie podoba mi się i denerwują mnie stereotypy o niej itp. "Kawa" za droga chociaż ... |PIĘKNA| pozostaje super blackbird. i teraz proszę Was o wszelakie info. na jej temat również z ofertami kupna ! Potrzebuję wiedzieć to co najważniejsze a nie czytać, że to b.duże moto z potężnym silnikiem i osiągami bo to wiem !!
Mam
190cm wzrostu
80 kg wagi
Duże doświadczenie i tysiące nawiniętych km
Gotówkę ograniczoną do 16tyś zł ze względu na to, że nigdy nie sprzedam Szerszenia
Ps. o to link do aukcji która mnie zaciekawiła w tyg. jadę ją oglądnąć
http://allegro.pl/item1167254632_honda_ ... owany.html
może Wy coś w niej zauważycie i nie będę musiał jechać
Pozdrawiam
Łukasz
- Załączniki
-
- HONDA CBR 1100 XX
- 1167254632_4.jpeg (107.15 KiB) Przeglądane 2778 razy
Honda to Honda i tyle !!!

-
RyBkosPL - Świeżak
Może z nowszych roczników tego XXa ? 2003 czy coś w cenie 16tyś da się kupić. Ja miałem 2006 może dużo o wygodzie nie powiem bo miałem go w innej ramie i poprzerabiany ale powieedziec mogę że bardzo dobrze oddaje moc. Elastyka przyśpieszenia genialna. Nie do zatyrania. Mi sporo palił ale miałem przelotowy wydech, przełożenie zmienione i filtry. Wiem także że ten system Dual hamulcy jest kijowy. To to nie hamuje ;/ Jeździłem w teamie z 3 XX i każdy miał problemy z hamowaniem dobrym. Tak to nie do zajechania.
PS jak byś chciał zbajerzyć XXa mam lewy dekiel wypolerowany na handel
Pozdrawiam
PS jak byś chciał zbajerzyć XXa mam lewy dekiel wypolerowany na handel

CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
A to ciekawe naprawdę. Wszędzie jak czytam artykuły to zachwalają tenn CBS czy jakos tak a tu czytam, że lipa ... dobrze wiedzieć dzięki.
Co do mocy w nowszych a starszych modelach jest nie znaczna ale te nowsze mniej palą i sa "kulturalniejsze" (podobno)
Ale prosiłbym o opinie na temat tej części motocykla jaką jest Turystyka !!
na cieszyłem sie już mocnymi motocyklami teraz chciałbym coś równie mocnego i elastycznego ale jednocześnie wreszcie wygodnego :/
Co do mocy w nowszych a starszych modelach jest nie znaczna ale te nowsze mniej palą i sa "kulturalniejsze" (podobno)

Ale prosiłbym o opinie na temat tej części motocykla jaką jest Turystyka !!
na cieszyłem sie już mocnymi motocyklami teraz chciałbym coś równie mocnego i elastycznego ale jednocześnie wreszcie wygodnego :/

-
RyBkosPL - Świeżak
XX jest bardzo wygodny, hamulce moim zdaniem rewelacja jak na tego typu motocykl (lepsze jak Hayabusa czy Kawasaki) warunek:
- odpowiednie klocki hamulcowe
- STARANNA i regularna wymiana płynu hydraulicznego DOT4 co max 2 lata.
Wersje gaźnikowe są bardziej ekonomiczne i mocniejsze jak wtryskowe.
Jedyny minus moim zdaniem - nie nadaje się na miasto - jest za szybki i za szeroki.
Ale skoro masz Horneta - to nie problem.
Oraz starsze wersje miały gorszą szybę - niższą.
Gaźnikowy XX przy pełnej turystyce do 200km/h spala do około max. 7 l/100km.
- odpowiednie klocki hamulcowe
- STARANNA i regularna wymiana płynu hydraulicznego DOT4 co max 2 lata.
Wersje gaźnikowe są bardziej ekonomiczne i mocniejsze jak wtryskowe.
Jedyny minus moim zdaniem - nie nadaje się na miasto - jest za szybki i za szeroki.
Ale skoro masz Horneta - to nie problem.
Oraz starsze wersje miały gorszą szybę - niższą.
Gaźnikowy XX przy pełnej turystyce do 200km/h spala do około max. 7 l/100km.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Dzięki wielkie o to właśnie mi chodziło
Tylko zastanawia mnie fakt, że czytam raz : "Słabe hamulce i beznadziejny system CBS ":?
za drugim razem "genialne hamulce"
To jak mam to rozumieć ??
Co do serwisówki i wymian. To robię praktycznie wszystko sam i nie będzie problemu z terminowymi wymianami itp.
Prosiłbym o jeszcze parę Porad/odp.
Żebym miał 100% pewność !
Horneta szukałem ponad pół roku i kupiłem genialnego więc i tutaj chce wiedzieć WSZYSTKO i znaleść ten jedyny egzemplarz. Nawet jak bym miał jechać 500km+

Tylko zastanawia mnie fakt, że czytam raz : "Słabe hamulce i beznadziejny system CBS ":?
za drugim razem "genialne hamulce"

To jak mam to rozumieć ??

Co do serwisówki i wymian. To robię praktycznie wszystko sam i nie będzie problemu z terminowymi wymianami itp.

Prosiłbym o jeszcze parę Porad/odp.
Żebym miał 100% pewność !
Horneta szukałem ponad pół roku i kupiłem genialnego więc i tutaj chce wiedzieć WSZYSTKO i znaleść ten jedyny egzemplarz. Nawet jak bym miał jechać 500km+

-
RyBkosPL - Świeżak
Jeździłem na kilku motocyklach i wiem jak to się ma. CBS jest denny ! Nic mnie do niego nie przekona.
Ja miałem wtrysk przerobiony na gaźnik bo miał lepszego kopa. O spalaniu nie mówie. Bo mi to na trasie palił może z 9l. Po mieście ile wlałem. Po prostu wyjeźdzałem, jeździłem, kończyło się paliwo wracałem
XX jest super nawet z tymi dennymi hamulcami
Potwierdzam że się nie nadaje na miasto!! Katorga ...
Ja miałem wtrysk przerobiony na gaźnik bo miał lepszego kopa. O spalaniu nie mówie. Bo mi to na trasie palił może z 9l. Po mieście ile wlałem. Po prostu wyjeźdzałem, jeździłem, kończyło się paliwo wracałem

XX jest super nawet z tymi dennymi hamulcami
Potwierdzam że się nie nadaje na miasto!! Katorga ...
CBR - CustomBikeRobson
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.