Zobacz wÄ…tek - co ci ludzie pisza na tym forum
NAS Analytics TAG

co ci ludzie pisza na tym forum

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

co ci ludzie pisza na tym forum

Postprzez gixxer » 30/4/2006, 22:53

nie jestem dlugo na tym forum ale jak czasami czytam te teksty a szczegolnie poczatkujacych to normalnie nie moge gosciu pisze np. ze nawet 1000 jest ok dla poczatkujacego a sam nie ma nawet prawka ja jezdze juz kupe lat na crossach i na scigaczach i sam mam 600 ktora mi spokojnie wystarcza jezdzilem na paru tysiacach i maja podobne osiagi takze dla wszystkich poczatkujacych zacznijcie najpierw od lekkich motorow bo warto.
gixxer
Świeżak

Postprzez Thrillco » 1/5/2006, 03:40

gixxer spoko to typowy polski głód lansu:D
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez gixxer » 1/5/2006, 05:10

to chyba thrillco wszedzie tak a w stanach chyba jeszcze gozej bo i bez kaskow wiekszosc amatorow jezdzi boze ile ja sie juz nasluchalem ile wlasnie takich poczatkujacych co roku ginie.
gixxer
Świeżak

Postprzez BigBiker » 1/5/2006, 08:28

kurcze ja wiem , że USA to wolny kraj ale z tym brakiem kasku to lekko przesadzili .
2004 YZF-R6 Superbike - wersja torowa !!!
BigBiker
Świeżak

Postprzez Thrillco » 1/5/2006, 12:15

ale to nie we wszystkich stanach mozna z tego co wiem:)No i mają selskcję naturalna-oddziela się głupków od wartościowych jednostek. ja tam uwazam, ze skoro ktoś jeździ bez kasku to znaczy ze właściwie nie ma czego chronić:)
co do postów i tego co tu niektórzy wypisują-oto jest odpowiedź dlaczego polski sejm to wielki kabaret:)Bo banda niedoinformowanych teoretyków z własnymi "innowacyjnymi" pomysłami tam siedzi...i nigdzie takich nie brakuje:)
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez gixxer » 1/5/2006, 16:09

masz racje ze nie we wszystkich stanach mozna bez kaskow w illinois mozna co roku chca w prowadzic przepis jazdy w kaskach ale jakos to im nie wychodzi a harlejowcy sie pultaja bo mowia ze to przez nas dawcow i ze w kasku na harlejach nie beda jezdzic
gixxer
Świeżak

Re: co ci ludzie pisza na tym forum

Postprzez Daro_ufo » 2/5/2006, 13:25

gixxer napisał(a):nie jestem dlugo na tym forum ale jak czasami czytam te teksty a szczegolnie poczatkujacych to normalnie nie moge gosciu pisze np. ze nawet 1000 jest ok dla poczatkujacego a sam nie ma nawet prawka ja jezdze juz kupe lat na crossach i na scigaczach i sam mam 600 ktora mi spokojnie wystarcza jezdzilem na paru tysiacach i maja podobne osiagi takze dla wszystkich poczatkujacych zacznijcie najpierw od lekkich motorow bo warto.

planuje w przyslosci kupic motor, mozliwe ze w przyszlym roku ale wczesniej prawko oczywiscie... na wielu innych forach i stronach pisza ze nalezy zaczac od jakies malej pojemnosci 50,80 max125 a tu widze ze najlepszym wyborem bedzie 500 np. GS500 (bardzo podoba mi sie ten motor :) ) lub ER5 (smiac mi sie chce jak widze ten bebnowy hamulec :wink: ) czy to jest prawda ze te 500 beda dobre na rozpoczecie przygody z motocyklami dla kompletnego amatora, odblokowane maja prawie 50KM (wedlug mnie to sporo jak na tak nieduze maszyny)? wierze w to ze wiecie co piszecie bo sie chyba w koncu znacie... ale jednak takie stwierdzenie ze 500 bedznie najlepsza troche mnie dziwi

PS. tak przy okazji witam wszystkich motocyklisow i nie tylko... to moj pierwszy post 8)
Daro_ufo
Świeżak

Postprzez Bunny » 2/5/2006, 14:11

spokojnie od 500 można zacząć :) 50 w wieku np. 20-30 lat to troche słabawo by było :) a na 500 typu gs czy er-5 można spokojnie polatać kilka sezonów i wyrobić w sobie troche nawyków. Ale zanim kupisz, to pogadaj ze znajomymi, którzy mają jakieś słabsze moto rzeby dali Ci pośmigać troche :P
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

na górê