Strzelanie z rury- problem
• Strona 1 z 1
Strzelanie z rury- problem
Witam mam taki problem w moim suzuki gs500, odkąd zalała go woda podczas powodzi, po naprawie następuje tzw. strzelanie z tłumika, po przystawieniu do niego ręki np. na wolnych obrotach 2 sekundy chodzi normalnie a po tym czasie następuję mocniejsze uderzenie w rękę i ten cykl cały czas się powtarza, czym może byc to spowodowane? Znajomy mi powiedział że może byc to wina niedomykającego się któregoś z zaworów, ponieważ po powodzi nie została dokładnie wyczyszczona puszka w której znajduje się filtr powietrza, oczywiście sam filtr został wymieniony na nowy, no ale nie wiem ile w tym prawdy.
-
Thomsen - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
hmmm moze cos nie tak z koncowka . Sprawdz mieszanke przejedz sie wykrec siece i zobacz kolor moze byc za bogata? Masz w moto system dopalania spalin? moze jakis wezyk pekl. czy cos. Zaworki iglicowae moga byc takze do wymiany. Zobacz czy nie zasniedzialy Ci troche klem czy nie sa nie dokrecone od aku. Ja tak mialem w ER5 ze niedokrcilem klem i czasem mi strzelalo.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości