Gilera GSM - problem
• Strona 1 z 1
Gilera GSM - problem
Witam, mam problem z motorem Gilera GSM z silnikiem am6. Podczas jazdy motor w pewnym momencie gaśnie i potem nie można go odpalić(trzeba odkręcić świecę, wyczyścić i wtedy odpala). Czy problem stwarza świeca czy może coś innego ?
- Lukkar
- Świeżak
wymien swiece a nie pytaj sie glupio czy to swieca
PS koszt swiecy to max 20 zł
PS koszt swiecy to max 20 zł
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
przeciez oleju nie masz w gazniku
tylko za gaznikiem jest wezyk od dozownika (przynajmniej ja tak mam)
poszukaj miejsca gdzie idzie węzyk od zbiorniczka bo bedzie szedl do dozownika i natępnie szukaj tam srubki
PS po co regulujesz olej jak wczesniej na tej dawce chodziła ok
tylko za gaznikiem jest wezyk od dozownika (przynajmniej ja tak mam)
poszukaj miejsca gdzie idzie węzyk od zbiorniczka bo bedzie szedl do dozownika i natępnie szukaj tam srubki
PS po co regulujesz olej jak wczesniej na tej dawce chodziła ok
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Im więcej dajesz gazu tym więcej dostaje oleju ..czyli żeby dostawał mniej oleju musisz poluzować linkę gazu która idzie do pompy dozownika.
Z prawej strony jest wężyk od zbiornika oleju a z lewej ta linka ...ale ja bym tego nie ruszał .
Bogata mieszanka mówi się wtedy gdy dostaje za dużo paliwa za mało powietrza i dla tego nie wkręca się na obroty .
Przejedź się aż się rozgrzeje wykręć świece i zobacz jaki ma kolor ,jak jest intensywnie czarna to za duzo benzyny dostaje .
Musi być kolor jak kawa z mlekiem .
Sprawdź filtr powietrza .
Możliwe że masz zatkany gaźnik jeśli nie stało się nagle tylko raz wchodził na wysokie raz nie...trzeba było przegazować i wtedy przez jakiś czas było ok to gaźnik na pewno do czyszczenia przynajmniej dysze w nim .
Z prawej strony jest wężyk od zbiornika oleju a z lewej ta linka ...ale ja bym tego nie ruszał .
Bogata mieszanka mówi się wtedy gdy dostaje za dużo paliwa za mało powietrza i dla tego nie wkręca się na obroty .
Przejedź się aż się rozgrzeje wykręć świece i zobacz jaki ma kolor ,jak jest intensywnie czarna to za duzo benzyny dostaje .
Musi być kolor jak kawa z mlekiem .
Sprawdź filtr powietrza .
Możliwe że masz zatkany gaźnik jeśli nie stało się nagle tylko raz wchodził na wysokie raz nie...trzeba było przegazować i wtedy przez jakiś czas było ok to gaźnik na pewno do czyszczenia przynajmniej dysze w nim .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość