[Aktualności] Motus MST-01 - amerykański V4
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Motus MST-01 - amerykański V4
Dyskusja na temat: Motus MST-01 - amerykański V4
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motus MST-01 - amerykański V4
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motus MST-01 - amerykański V4
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "
Honda ST1300 Pan-European już od kilku lat tak klepie silnik.
Bylo by zrozumiałe jeśli autor artykułu zapomniał o mało zananym modelu X ale o tak znanej Hondzie??
Panie redaktorze do motocyklowej zerówki.
<br><hr>Wenicjusz
Bylo by zrozumiałe jeśli autor artykułu zapomniał o mało zananym modelu X ale o tak znanej Hondzie??
<br><hr>Wenicjusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko że widzisz, Honda zasila swój wzdłużnie montowany silnik wtryskiem PGM-FI (elektronicznie sterowany wtrysk paliwa), a tutaj mamy tzw. GDI (Gasoline Direct Injection), w którym paliwo podawane jest do cylindrów bezpośrednio, w odróżnieniu do podawania go do komory wstępnej w silniku ze wtryskiem pośrednim. Ale mogę się mylić, sam już nie wiem, może udam się do tej podstawówki. Podałbyś namiary ?:)<br><hr>BoczoKomentatorzy napisał(a):"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "
<br><hr>Wenicjusz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo przepraszam-moja niewiedza - sam lece do szkoły - jeszcze raz bardzo przepraszam (klania sie czytanie ze zrozumieniem).Komentatorzy napisał(a):"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "
<br><hr>Wenicjusz<br>Komentatorzy napisał(a):Tylko że widzisz, Honda zasila swój wzdłużnie montowany silnik wtryskiem PGM-FI (elektronicznie sterowany wtrysk paliwa), a tutaj mamy tzw. GDI (Gasoline Direct Injection), w którym paliwo podawane jest do cylindrów bezpośrednio, w odróżnieniu do podawania go do komory wstępnej w silniku ze wtryskiem pośrednim. Ale mogę się mylić, sam już nie wiem, może udam się do tej podstawówki. Podałbyś namiary ?:)<br><hr>Boczo<br>
<br><hr>wenicjusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Korekta - widac i mowia o tym w filmie, ze rozrzad nie jest DOHC, tylko pushrod "classic american muscle car" - walek rozrzadu centralnie w bloku silinika i popychacze wzdluz cylindrow. Dokladnie tak jak w wiekszosci amerykanskich V8, podobnie jak w starej poczciwej warszawie M20
<br><hr>maciek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
100% racji. Pomyliłem się i przyznaję się bez biciaKomentatorzy napisał(a):Korekta - widac i mowia o tym w filmie, ze rozrzad nie jest DOHC, tylko pushrod "classic american muscle car" - walek rozrzadu centralnie w bloku silinika i popychacze wzdluz cylindrow. Dokladnie tak jak w wiekszosci amerykanskich V8, podobnie jak w starej poczciwej warszawie M20<br><hr>maciek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości