Zobacz wÄ…tek - Regeneracja silnika
NAS Analytics TAG

Regeneracja silnika

i inne małe pojemności
_________

Regeneracja silnika

Postprzez cinek.58 » 5/7/2010, 12:33

Witam, ostatnimy czasy wziąłem się za renowacje komarka dokładnie modelu 50 T-3, wyrobiłem rame, koła, światła, ogólnie prawie wszystko już jest ale pozostał mi silnik. Tu pojawia się moje pytanie, czy jest jakaś farba albo jakiś sposób żeby wydobyć z niego błysk :) Chodzi o to że po wyczyszczeniu jest on szary i brzydko wygląda w ramie z nowym lakierem :D Czy można coś z tym zrobić ?? ;)
cinek.58
Świeżak

Postprzez JSG » 5/7/2010, 12:48

Oddać do chromowania.. albo szlifować papierami wodnymi od 320 do 2000, na koniec polerka pastami, najpierw suchymi, potem woskowymi.
Filmik pokazujÄ…cy aluminium po polerce: http://www.youtube.com/watch?v=WIAgV-p1k-A
JSG
Świeżak

Postprzez mefju » 5/7/2010, 14:04

Jeśli nie jest silnik poobdzierany to warto zrobić tak jak napisał kolega wyżej. Efekty są na prawdę super, wiem bo robiłem tak jak miałem simsona. Tylko jak już wyczyścisz papierami to warto kupić filc, założyć go na wiertarkę, dać pasty i wio. Bo jak robisz ręcznie to uwalisz się jak wół a efekt nie będzie najlepszy.
easy rider..
mefju
Świeżak

Postprzez JSG » 5/7/2010, 14:21

Jak jest poobdzierany, ale nie za głęboko to papier 100 na tarcze szlifierską do szlifierki kątowej (diaksa) i jechać aż do zniknięcia rys, ze sporym zakładem na boki, żeby nie zmienić charakteru obudowy oczywiście pod warunkiem że nie jest to 5mm, tylko góra 1, bo nie można zbyt pocieniasić(sic!) obudowy. Jak jest za głęboko to albo zrobić dookoła i sobie jakoś z tym żyć, albo szukać obudowy w lepszym stanie.
JSG
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê