pierwsza poważna maszyna
• Strona 1 z 1
pierwsza poważna maszyna
Witam wszystkich, chciał bym abyście mi doradzili jaki motocykl kupić.
Klasa jaka mnie interesuje to turystyki o pojemności 500. Zastanawiam się nad kawą er 5, a może doradzicie mi jakaś inną maszynę w podobnym wyglądzie i cenie. Z mocą do opanowania nie mam najmniejszych problemów, lubię przycisnąć na pierwszej jeździe lecz z umiarem.
Klasa jaka mnie interesuje to turystyki o pojemności 500. Zastanawiam się nad kawą er 5, a może doradzicie mi jakaś inną maszynę w podobnym wyglądzie i cenie. Z mocą do opanowania nie mam najmniejszych problemów, lubię przycisnąć na pierwszej jeździe lecz z umiarem.
- niuniek909
- Świeżak
szukałem i żadna nie spełnia moich wymagań lecz jedna zwróciła moją uwagę Suzuki Bandit lecz jak dla mnie troszkę zadurzy
- niuniek909
- Świeżak
- niuniek909
- Świeżak
Przepraszam za moje niedomówienie we wcześniejszych postach.
-Moje doświadczenie to około 10 tyś km na różnym sprzęcie, od typowego Simsona poprzez mini choppery, ścigacze 125, kończąc na quadach i crossach,
-19 lat, 180cm wzrostu, 85kg wagi,
-Motocykl będę używał na co dzień w jeździe do szkoły jak i weekendowych wypadach z przyjaciółmi,
-JakieÅ› 1-3 tyÅ› na sezon,
-Na motocykl mam około 6 tyś, na ubrania to się jeszcze zobaczy,
-Na utrzymanie mogę przeznaczyć około 1-2tyś (lub więcej jak będzie potrzeba) na 3-4 sezony,
-Jak wspomniałem wcześniej podobają mi się turystyki o pojemności do 600,
-Kawasaki ER 5 jako nieliczna przeciągnęła moją uwagę od razu.
-Moje doświadczenie to około 10 tyś km na różnym sprzęcie, od typowego Simsona poprzez mini choppery, ścigacze 125, kończąc na quadach i crossach,
-19 lat, 180cm wzrostu, 85kg wagi,
-Motocykl będę używał na co dzień w jeździe do szkoły jak i weekendowych wypadach z przyjaciółmi,
-JakieÅ› 1-3 tyÅ› na sezon,
-Na motocykl mam około 6 tyś, na ubrania to się jeszcze zobaczy,
-Na utrzymanie mogę przeznaczyć około 1-2tyś (lub więcej jak będzie potrzeba) na 3-4 sezony,
-Jak wspomniałem wcześniej podobają mi się turystyki o pojemności do 600,
-Kawasaki ER 5 jako nieliczna przeciągnęła moją uwagę od razu.
- niuniek909
- Świeżak
Coś mało planujesz jeździć w sezonie, tym bardziej że motocykl ma Ci służyć na dojazdy na co dzień.
Do 6 tysięcy wypada wskazać motocykle ogólnie polecane na forum- części do nich jest bez liku, nie są to wysilone maszyny i mogą robić duże przebiegi.
CB 500, XJ600, ER5, GPZ 500, GS500 (w takiej kolejności szukałbym dla Ciebie maszyny).
Z rzadszych bandit 400, honda CBF 500, może gdybyś nieco dołożył to ducati monster.
Jeżeli dysponujesz już jakimś doświadczeniem w poruszaniu się w ruchu miejskim, to można rozważyć bandita, czy ZR7, jednak eksploatacja i zakup droższe, są też cięższe od 500tek.
Do 6 tysięcy wypada wskazać motocykle ogólnie polecane na forum- części do nich jest bez liku, nie są to wysilone maszyny i mogą robić duże przebiegi.
CB 500, XJ600, ER5, GPZ 500, GS500 (w takiej kolejności szukałbym dla Ciebie maszyny).
Z rzadszych bandit 400, honda CBF 500, może gdybyś nieco dołożył to ducati monster.
Jeżeli dysponujesz już jakimś doświadczeniem w poruszaniu się w ruchu miejskim, to można rozważyć bandita, czy ZR7, jednak eksploatacja i zakup droższe, są też cięższe od 500tek.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Może i za mało wpisałem tych kilometrów lecz rozważyłem twoje propozycje i spodobał mi się bandit, Kosztuje mniej jest w lepszym stanie choć części są droższe niż ER5. Dzięki ci wielkie za dobre rady, szerokości życze.
- niuniek909
- Świeżak
Jak Bandit 600 wydaje Ci się za duży to jego młodszy brat 400 będzie w sam raz. Fakt, jest ich mało ale jak dobrze poszukasz to powinieneś coś wyhaczyć.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
- niuniek909
- Świeżak
Jestem z okolic Piły a budżetu nie naciągnę, na całość (czyli motocykl + odzież) mam coś około 8 tyś.
- niuniek909
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości