Yamaha yz450f problem z olejem silnikowym pomocy !!!!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
Yamaha yz450f problem z olejem silnikowym pomocy !!!!!!!!!!!
Witam
Posiadam od niedawna yamahe yz450f z 2004 roku i mam problem poniewaz bagnet od oleju jest z przodu po prawiej stronie przy glowce ramy i jak go wyjąłem to byl kompletnie suchy po chwili wpadlem na pomysl zeby go na chwilke odpalic po odpaleniu bagnet byl caly w oleju. Nie wiem czy to tak ma byc czy nie mam oleju w silniku. Bardzo prosze o pomoc jak sie sparwdza w tym motorku olej !!!!!!!!!!
Posiadam od niedawna yamahe yz450f z 2004 roku i mam problem poniewaz bagnet od oleju jest z przodu po prawiej stronie przy glowce ramy i jak go wyjąłem to byl kompletnie suchy po chwili wpadlem na pomysl zeby go na chwilke odpalic po odpaleniu bagnet byl caly w oleju. Nie wiem czy to tak ma byc czy nie mam oleju w silniku. Bardzo prosze o pomoc jak sie sparwdza w tym motorku olej !!!!!!!!!!
- adiskater55
- Świeżak
jak odpalisz to normalne ze bagnet bedze caly mokry poniewaz silik pracuje i olej w misce olejowej jest rozrzucany we wszystkie storny i zaciagany w kanaly olejowe. dolej oleju tyle zeby na bagnecie byl poziom miedzy minimum a maksimum. wazne aby motocykl wtedy stal w pionie. jesli nie wiesz jaki olej masz obecnie w silniku to nie dolewaj byle czego tylko po porstu zrob cala zmiane oleju i po problemie. pozdro
-
2pac - Świeżak
OK
Ok wielkie dzieki. Bede zmienial caly olej razem z filtrem tylko nie wiem jaki by byl najlepszy do tego motorku ? Zawsze lalem Motula 10W40 ale nie wiem czy on jest dobry ?
- adiskater55
- Świeżak
Uruchamiasz silnik trzymając motocykl w pionie, nagrzewasz kilka minut (więcej niż 3) wyłączasz i sprawdzasz poziom oleju.
http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
tu powinno być - instrukcja obsługi dla użytkownika.
strona 170 (3-13).
http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
tu powinno być - instrukcja obsługi dla użytkownika.
strona 170 (3-13).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 90 gości