Zobacz wątek - Co teraz może być że jeszcze więcej żarówek pali ???
NAS Analytics TAG

Co teraz może być że jeszcze więcej żarówek pali ???

i inne małe pojemności
_________

Co teraz może być że jeszcze więcej żarówek pali ???

Postprzez Rockstein » 1/6/2010, 15:10

Siema wszystkim.

Kiedyś miałem problem w sprawie palenia się żarówki przednich świateł w moim moto i wyszło na to że regulator napięcia padł i wyszło na to że jeden pin został spalony.
Teraz jest taki problem że znowu chyba ten sam pin się wypalił pod może trzech, czterech miechach i teraz pali nawet i żarówkę tylnych świateł a także kilka kontrolek i podświetlenia prędkościomierza. Już łapy opadają. Przeglądałem wszystkie kable czy nie ma nigdzie zerwanej izolacji i wszystkie są wporządku. Czym może być przyczyna że pali i inne żarówki ??? Dlaczego spaliło znowu ten sam pin w regulatorze ???

Resztę żarówek zaczeło palić jak wyjechałem od znajomych. Znajomy mierzył napięcie i powyciągał kable z przenich świateł i może pomieszał je (sam go ostrzegałem przed tym) więc, czy to może być przyczyną ??? Wie ktos w jakiej kolejności mają iść te kable ???

Obrazek (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)

Kolejność jaka jest - czarny, niebieski, błękitny.
Rockstein
Świeżak

Postprzez mlod@1 » 1/6/2010, 15:36

znow ci padl regu..
yamaha xj900,
mlod@1
Świeżak

Postprzez swirus2007 » 1/6/2010, 17:36

a moze masz cos z magneto ze za duzy prad ci daje
wymien jeszcze raz regulator jak dalej bedzie tak to widocznie cos ci sie pradnica zjechala i za duze napiecie daje

PS masz nie oryginalne kierunki (mam takie same)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
swirus2007
Stały bywalec

Postprzez mlod@1 » 1/6/2010, 17:43

na magnecie to tylko cewke moglo przepalic i sie zlutowaly zoje i daje wieksza moc to jes nieraz widac ale nierac nie bo moglo zespawac gdziez w srodku
yamaha xj900,
mlod@1
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê