Opona do Aprili
• Strona 1 z 1
Opona do Aprili
Chciałem spytac jaką najgrubszą oponę moge zalożyc do Aprili rs 125. Chodzi o tylni oponę. Z góry dzienks.....
- adzik6
- Świeżak
no to ja dodam od siebi ździebko bo przerabiałem osobiście takie experymenty:D
Grubsza od zalecanej guma nie ułoży się prawidłowo na zbyt wąskiej feldze, co zaowocuje tzw. grzybem lub krzywym ułożeniem się. Grzyb na oponie to niebezpieczna sprawa, szczególnie na zakretach, mozna poprostu zaliczyć konkret highside. Może się tez krzywo ułożyć co owocuje lepszym wchodzeniem np. w lewe a gorszym w prawe zakrety, guma nierówno się zużywa, prostej nie trzyma jak należy i w ogóle nie jest to dobre. producenci naprawdę nie podają swoich zalecen z jakiegoś widzimisię czy dla zabawy. No ale jesli uważasz się za osobę mądrzejszą od stada inżynierów to rób jak uważasz:)
Grubsza od zalecanej guma nie ułoży się prawidłowo na zbyt wąskiej feldze, co zaowocuje tzw. grzybem lub krzywym ułożeniem się. Grzyb na oponie to niebezpieczna sprawa, szczególnie na zakretach, mozna poprostu zaliczyć konkret highside. Może się tez krzywo ułożyć co owocuje lepszym wchodzeniem np. w lewe a gorszym w prawe zakrety, guma nierówno się zużywa, prostej nie trzyma jak należy i w ogóle nie jest to dobre. producenci naprawdę nie podają swoich zalecen z jakiegoś widzimisię czy dla zabawy. No ale jesli uważasz się za osobę mądrzejszą od stada inżynierów to rób jak uważasz:)
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
dzienks...
Widze ze wreszcie traflem na fachowców.... szukałem juz w dużej ilości miejsc i nie doszukalem sie tego czego chcialem. Postąpie tak jak radzicie w sumie fajnie by wyglądała taka grubsza oponka no ale co trzeba sie pogodzic z tym co jest;) wielkie dzienki na odpowiedz. Jak będe mial jeszcze jakies "kompleksy" to nie będe szukał nigdzie indziej bo widze ze tu moge liczyc na szybką i fachową odpowiedz. Wielkie dzienki.
- adzik6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości