ns1/nsr
• Strona 1 z 1
ns1/nsr
hej czy kupie do 3tysiecy honde nsr/ns1 zeby pojezdzila mi 2 sezony bez jakiegos wkladu finansowego ?
bo jest sporo na allegro czy gieldzie , ale nie chce kupic za 3tys i wlozyc nastepnego tysia wiec sam nie wiem czy brac, a wiecej kasy nie skoluje
jakie jest wasze zdanie?
bo jest sporo na allegro czy gieldzie , ale nie chce kupic za 3tys i wlozyc nastepnego tysia wiec sam nie wiem czy brac, a wiecej kasy nie skoluje

jakie jest wasze zdanie?
- claris1994
- Świeżak
może łatwiej było by ci znaleźć coś po wypadku jakimś drobnym i wtedy byś do tych 3 tyś miał moto razem z naprawą.
jeśli sam znasz się trochę na mechanice to do 3k dałoby radę coś znaleźć
jeśli sam znasz się trochę na mechanice to do 3k dałoby radę coś znaleźć
- danielekoo7
- Świeżak
- swirus2007
- Stały bywalec
znaczy ja sie moze nie znam, ale moj tata to przy motorze to wszystko zrobi
chodzi mi o 50cm bo nie mam a1 moze byc 80/50 bo raczej 125/50 to juz sie skapna policjanci!
wiem ze moj kumpel ma nsr 125 za 3k i juz rok jezdzi bez wkladu a kupil za 2,8k wiec sam nie wiem?
jak zrobic ;?

chodzi mi o 50cm bo nie mam a1 moze byc 80/50 bo raczej 125/50 to juz sie skapna policjanci!
wiem ze moj kumpel ma nsr 125 za 3k i juz rok jezdzi bez wkladu a kupil za 2,8k wiec sam nie wiem?
jak zrobic ;?
- claris1994
- Świeżak
claris1994 napisał(a):znaczy ja sie moze nie znam, ale moj tata to przy motorze to wszystko zrobi
jak zrobic ;?
Możesz jechać obejrzeć, pooglądać z kimś kto się na tym zna. Jest kilka kryteriów przy kupnie moto:
-skrzynia- czy biegi wchodzÄ… lekko.
-rama- czy nie ma żadnych pokrzywień, czy nie znosi go podczas jazdy.
-osłuch silnika-tu wiadomo
-amortyzatory- mało ludzi zwraca na to uwagę, ale to błąd.
-hamulce, układ napędowy, wygląd.
- Pokers39
- Świeżak
ja moją nsr 50 kupilem za 1600 zł i zrobilem w niej:
-wymienilem olej w lagach bo nie mylo a koles wlał tam hipolu
-w silniku tez byl hipol nie wymieniany z 5 lat bo juz prawie woda
- pokleilem i pomalowalem plastiki bo byly pomalowane na czarno(nie podobala mi sie)
-porobilem troche kabli bo byly poprzecierane/porozcinane/pourywane
-zrobilem kierunki bo ich nie bylo (samych migaczy a tak instalacja była ok)
-wymienilem gume z tylu
- rozebralem silnik bo nie mial mocy i okazalo sie ze tlok nie jest oryginalny(ani nawet do tego silnika)ale moze byc, a przyczyna braku mocy okazalo sie ze uszczelka pod cylinder i glowice byla za gruba
-kupilem zacisk do przodu bo koles przedemna chcial odpowietrzyc uklad i urwal odpwietrznik a mi sie nie chcialo w to bawic wiec wstawilem uzywany
-nowa linka obrotomierz i predkosciomierza
i to mysle na tyle, bo nic mi do glowy wiecej nie przychodzi.
W sumie na wszystko to wydalem okolo 2300zł (razem z moto)
PS wiekszosc zeczy robil mi ojciec wiec nie musialem nikomu placic
-wymienilem olej w lagach bo nie mylo a koles wlał tam hipolu
-w silniku tez byl hipol nie wymieniany z 5 lat bo juz prawie woda
- pokleilem i pomalowalem plastiki bo byly pomalowane na czarno(nie podobala mi sie)
-porobilem troche kabli bo byly poprzecierane/porozcinane/pourywane
-zrobilem kierunki bo ich nie bylo (samych migaczy a tak instalacja była ok)
-wymienilem gume z tylu
- rozebralem silnik bo nie mial mocy i okazalo sie ze tlok nie jest oryginalny(ani nawet do tego silnika)ale moze byc, a przyczyna braku mocy okazalo sie ze uszczelka pod cylinder i glowice byla za gruba
-kupilem zacisk do przodu bo koles przedemna chcial odpowietrzyc uklad i urwal odpwietrznik a mi sie nie chcialo w to bawic wiec wstawilem uzywany
-nowa linka obrotomierz i predkosciomierza
i to mysle na tyle, bo nic mi do glowy wiecej nie przychodzi.
W sumie na wszystko to wydalem okolo 2300zł (razem z moto)
PS wiekszosc zeczy robil mi ojciec wiec nie musialem nikomu placic
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Hey ja również mam pare pytań odnośnie motora do 3 tysięcy zastanawiam się nad hondą nsr 125 z 1994 r. za 3 tys. http://moto.allegro.pl/item1054087755_h ... niooo.html . Jak myślicie warto?? Nie wiem czy opłaca się kupować ją ponieważ jak by nie było to ma już swoje lata i pare tysięcy km ma już zrobione. Jak wyżej napisałem szukam motocykla do 3 tysięcy interesują mnie 125 , wiem że za tą cenę trudno jest znajść coś naprawdę dobrego ale może się uda jeśli macie jakieś pomysły to piszcie .
- Dzaman
- Świeżak
byly gleby bo malowana
a zeby to potwierdzić ze byly gleby to oblookajcie tłumik
zaimportowany z jakiegos innego moto i pewnie wogóle nie jezdzi przez ten tlumik
jak ma tlumik oryginalny to mozna by sie przejechac ale na pewno bedziesz musial troche w nią włózyc
a zeby to potwierdzić ze byly gleby to oblookajcie tłumik
zaimportowany z jakiegos innego moto i pewnie wogóle nie jezdzi przez ten tlumik
jak ma tlumik oryginalny to mozna by sie przejechac ale na pewno bedziesz musial troche w nią włózyc
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Aha to czyli porozglądam się za innym motocyklem nie chce kupić motoru do którego będę musiał cały czas dokładać. Mam trochę jeszcze czasu na zakup więc nie będę się śpieszył pierw muszę sprzedać skuter
. A do tego czasu może coś pojawi się ciekawego .

- Dzaman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości