FZR 600 3he - problemy z zapalaniem
• Strona 1 z 1
FZR 600 3he - problemy z zapalaniem
Witam
Do osób posiadających ten motor mam takie pytanie - wasze FZR'ki też na zimnym mają takie problemy z zapalaniem? Ja mam cały rytuał:
1. Ssanie max
2. Kręcenie bez gazu
3. Jak zapali to ssanie do połowy
4. Czekam aż się obroty ustabilizują powoli zmniejszając ssanie
Jeżeli dodam gazu to od razu zalane świece.
Czasem na ssaniu trochę pomagam lekkim dodaniem gazu jeżeli dość długo kręci i nie zapala - dzieje się tak jak jest trochę ciepły jeszcze. Jeżeli jest ciepły to normalnie zapala po delikatnym dodaniu gazu...
Jak siÄ™ zapomnÄ™ i dodam gazu na ssaniu to pozostaje tylko pchanie
(aku słaby jak pisałem wcześniej).
Czy te maszyny tak mają czy po prostu mam coś skopane? A może to wina regulacji (na wiosnę miał regulacje robione i zrobil kilkaset km. od tego czasu - może "Mietek" z serwisu nie umiał wyregulować?)
Niemniej jednak dziękuję za wasze opinie!
Do osób posiadających ten motor mam takie pytanie - wasze FZR'ki też na zimnym mają takie problemy z zapalaniem? Ja mam cały rytuał:
1. Ssanie max
2. Kręcenie bez gazu
3. Jak zapali to ssanie do połowy
4. Czekam aż się obroty ustabilizują powoli zmniejszając ssanie
Jeżeli dodam gazu to od razu zalane świece.
Czasem na ssaniu trochę pomagam lekkim dodaniem gazu jeżeli dość długo kręci i nie zapala - dzieje się tak jak jest trochę ciepły jeszcze. Jeżeli jest ciepły to normalnie zapala po delikatnym dodaniu gazu...
Jak siÄ™ zapomnÄ™ i dodam gazu na ssaniu to pozostaje tylko pchanie

Czy te maszyny tak mają czy po prostu mam coś skopane? A może to wina regulacji (na wiosnę miał regulacje robione i zrobil kilkaset km. od tego czasu - może "Mietek" z serwisu nie umiał wyregulować?)
Niemniej jednak dziękuję za wasze opinie!
-
Genesis - Świeżak
Ja mam 4JH
Problem miałem z odpalaniem zimnego na ssaniu
Jeśli nie odpalił odrazu to Zawsze się zalewał po kilku kręceniach.
Moto było z niemiec więc nie wiem co miało wymieniane i kiedy.
Wymieniłem świece i problemu nie było.
Teraz zimny na ssaniu siÄ™ juz nie zalewa i odpala bez kopotu.
Problem miałem z odpalaniem zimnego na ssaniu
Jeśli nie odpalił odrazu to Zawsze się zalewał po kilku kręceniach.
Moto było z niemiec więc nie wiem co miało wymieniane i kiedy.
Wymieniłem świece i problemu nie było.
Teraz zimny na ssaniu siÄ™ juz nie zalewa i odpala bez kopotu.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
Witam,
U mnie jest dokladnie tak samo. Uruchamianie fzr i gaźnikowych yzf ponizej 10 stopni celcjusza to ogólny horror wszystkich użytkowników. Moim zdaniem nie jest to wina zaworow tylko ogolnej specyfikacji silnika. Mozesz poczytac o tym w co dziesiatym wątku na exupbrotherhood.
U mnie jest dokladnie tak samo. Uruchamianie fzr i gaźnikowych yzf ponizej 10 stopni celcjusza to ogólny horror wszystkich użytkowników. Moim zdaniem nie jest to wina zaworow tylko ogolnej specyfikacji silnika. Mozesz poczytac o tym w co dziesiatym wątku na exupbrotherhood.
YZF+Highway To Hell
-
exuprad - Świeżak
przeprowadź regulację gaźników i zaworów - to jest silnik spalinowy żadna wyjątkowa sprawa, powinien palić bezproblemu przy minus 10 stopniach, łaski nierobi
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Marcin Patrol 4x4 napisał(a): powinien palić bezproblemu przy minus 10 stopniach, łaski nierobi
pewnie że łaski nie robi tylko jeśli się tak dzieje to musi być tego jakaś przyczyna i właśnie co niektóży próbuja do niej dotrzeć i ja wyjaśnić.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości