co kupic jako 1 motorek
• Strona 1 z 1
co kupic jako 1 motorek
Koledzy chce kupic swoj pierwszy motor sportowy . Zaczynalem na MZ 250 mimo ze nie mam prawka . Zastanawiam sie nad kawasaki 636 lub r1 poj 600 co proponujecvie co lepsze doradzcie mi piszcie na meila mikolaj
- mikolaj1984
- Świeżak
Witam imiennika
R1 o pojemności 600 to po prostu R6
Pierwszy motocykl chcesz sporta hmm ja bym polecił GS500F w owiewkach... I tak mocna maszyna, a ryzyko urazówki sporo mniejsze

R1 o pojemności 600 to po prostu R6

Pierwszy motocykl chcesz sporta hmm ja bym polecił GS500F w owiewkach... I tak mocna maszyna, a ryzyko urazówki sporo mniejsze
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Re: co kupic jako 1 motorek
Człowieku, ogarnij się, takich tematów jest tu na pęczki. Skorzystaj z opcji szukaj i nie denerwuj ludzi. Szanuj ich czas, który poświęcają na odpisywanie na pytanie zadane po raz n-ty.
eee...? znaczy R6?
Poza tym nie napisałeś, jakie masz doświadczenie (to że "jeździłeś" na 250 może oznaczać równie dobrze to, że pożyczał Ci go kuzyn, jak i to, że robiłeś nim ileś tam tysięcy km rocznie). Druga sprawa - nie wspomniałeś o tym, czy masz już to prawko. Jeśli nie, a pchasz się na sporta, to krzyżyk na drogę... No i po trzecie, na pierwsze większe moto radziłbym jakiegoś nakeda lub turystyka.
To tyle, idź z Bogiem i nie grzesz więcej!
Pozdro.
edit:
miki, dobry timing ;P
mikolaj1984 napisał(a):r1 poj 600
eee...? znaczy R6?
Poza tym nie napisałeś, jakie masz doświadczenie (to że "jeździłeś" na 250 może oznaczać równie dobrze to, że pożyczał Ci go kuzyn, jak i to, że robiłeś nim ileś tam tysięcy km rocznie). Druga sprawa - nie wspomniałeś o tym, czy masz już to prawko. Jeśli nie, a pchasz się na sporta, to krzyżyk na drogę... No i po trzecie, na pierwsze większe moto radziłbym jakiegoś nakeda lub turystyka.
To tyle, idź z Bogiem i nie grzesz więcej!
Pozdro.
edit:
miki, dobry timing ;P
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
jak kupisz taka r6 po pojezdzisz kilda dni i szpital albo cmentarz bo kazdy chce poszalec na takim moto
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
r1 o poj 600 cm3 nie polecam na pierwszy moto;] na dodatek jak nie masz prawka, a kawe 636 tym bardziej , jeszcze mocniejsza od r6 ;] moze przymierz sie do jakiegos sporta o mniejszej pojemnosci i zobacz czy to naprawde jest rodzaj motocykla na jakim chcesz jezdzic;] ja zrobilem 25 tys km na aprili rs 125(nie liczac km na motocyklach klasy 50cm3) i powiem Ci ze opanowałem troche technike jazdy i nabrałem troche umiejetnosci, przesiadajac sie na r6 (hmm moze duzy przeskok tez) juz wiedzialem o co w tym wszystkim chodzi ale człowiek uczy sie przez całe zycie więc wybieraj moto z glowa zebys pozniej nie załował.
W miedzy czasie jezdzilem tez innymi sportami o wiekszej pojemnosci (thundercat, 636 na gazniku, hornet, bandit, gsxf i tez na drag star 650, który kompletnie mi nie podchodzil) wiec juz wiedziałem co to ejst sport i czego sie od niego spodziewac i tak wybrałem R6 z której jestem zadowolony i nabijam spokojnie kilometry:)

Yamaha Aerox - > Aprilia RS 125 -> Yamaha R6 RJ05 

- piotrek19
- Świeżak
Kawa może i ma większą moc, ale R6 to szatan. Zresztą było o tym mnóstwo tematów, a nawet artykuł na głównej o najgorszych pomysłach na 1. motocykl i znalazł się tam i ersiks.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Ja proponuję GS 500 F, bardzo dobre moto, po za tym nie masz do mnie daleko, więc wbijaj to Ci sprzedam mojego okazyjnie
Autor chciał żeby mu pisać na maila, ale myślę, że wpadnie na to by tu jeszcze zajrzeć
PS: Ja też jestem Mikołaj

Autor chciał żeby mu pisać na maila, ale myślę, że wpadnie na to by tu jeszcze zajrzeć

PS: Ja też jestem Mikołaj

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Autorowi chodzi chyba raczej o coś sportowego, także XJ600 odpada (ze względu na wygląd, bo i Kawa 400, i Suzi 500 do sportu się raczej nie nadają, ale mają plastiki przynajmniej
)

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Kawasaki 636 przynajmniej to na wtrysku jest sporo mocniejsze od R6, dużo lepiej z dołu się zbiera.
Nie ma R1 o poj. 600ccm, nie było i nie będzie.
Po za tym autor to typowy 1-no postowiec.
Nie ma R1 o poj. 600ccm, nie było i nie będzie.
Po za tym autor to typowy 1-no postowiec.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości