Quantum zipp ::::::PROBLEMY::::
• Strona 1 z 1
Quantum zipp ::::::PROBLEMY::::
Witajcie, mam już skuter od dwóch lat. Nie jeździłem z nim na gwarancje ani nic. Poprostu nie sprawiał mi problemów. Jedyne co to wymieniłem w nim moduł na sportowy i linke od gazu.
Lecz wczoraj jechałem i nagle mi zgasł. Odpaliłem go znowu mi zgasł. potem znów odpaliłem przejechałem na nim z 10 metrów i tyle. Nie mógł wejść na wysokie obroty. Mam pewne podejrzenia, bo nie czyściłem nigdy jeszcze w nim gaźnika.
Czy to może być to może macie inne pomysły.
Z góry dzięki....
Lecz wczoraj jechałem i nagle mi zgasł. Odpaliłem go znowu mi zgasł. potem znów odpaliłem przejechałem na nim z 10 metrów i tyle. Nie mógł wejść na wysokie obroty. Mam pewne podejrzenia, bo nie czyściłem nigdy jeszcze w nim gaźnika.
Czy to może być to może macie inne pomysły.
Z góry dzięki....
- rafiwariot
- Świeżak
Jak nie czysciles gaznika a byl tam jakis brud i dostal sie do cylinda to masz pecha bo moglo ci go zatrzec. moze poprostu wez przecisc najpierw filtr powietrza i w tedy zobacz czy ci pojedzie.
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci 

- Slomyr
- Świeżak
Kolego też kiedyś miałem taką sytuacje i u mnie to było ssanie automatyczne, więc może i u ciebie też to może być, ale na pewno co musisz zrobić to wyczyścić gaźnik a jeżeli się na tym nie znasz to oddaj skuter do mechanika tak będzie najbezpieczniej.
I jeszcze zrób to co ci napisał kolega slomyr zobacz filtr powietrza bo jeżeli masz gąbkę to mogła się przesunąć i daje za dużo powietrza.
I jeszcze zrób to co ci napisał kolega slomyr zobacz filtr powietrza bo jeżeli masz gąbkę to mogła się przesunąć i daje za dużo powietrza.
- falki93sowa2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości