Sprzedaż skutera
• Strona 1 z 1
Sprzedaż skutera
Witam,
Chciałby prosić o poradę dotyczącą sprzedaży skutera. Konkretnie chodzi mi o to jakie dokumenty przekazuje sprzedający kupującemu? Sprzedaż ma dotyczyć zarejestrowanego i ubezpieczonego skutera. Sprzedający to osoba fizyczna, pierwszy właściciel pojazdu.
Chciałby prosić o poradę dotyczącą sprzedaży skutera. Konkretnie chodzi mi o to jakie dokumenty przekazuje sprzedający kupującemu? Sprzedaż ma dotyczyć zarejestrowanego i ubezpieczonego skutera. Sprzedający to osoba fizyczna, pierwszy właściciel pojazdu.
- Bazus
- Świeżak
Dzięki bardzo za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie co do tematu. Czy umowa kupna sprzedaży dot. skutera, jest taka sama jak w przypadku sprzedaży samochodu. Czy w przypadku sprzedaży skutera mogę posłużyć się wzorem zamieszczonym na stronie : http://motofinanse.pl/index/12/ pod linkiem "umowa kupna-sprzedaży samochodu" ?
- Bazus
- Świeżak
ale np. moj kolega ma taki problem maly ze jak kupil swojego pegota xp6
od takiej dziewczyny ktora byla wspol wlascićel bo nie miala 18 lat, to potrzebna jest zgoda sadowa zeby sprzedac moto
sory za bledy

sory za bledy

-
zarkanis96 - Świeżak
No bo jesli jest wspolwlascicielka, to ona sama nie moze go sprzedac, glowny wlasciciel tez musi byc przy sprzedazy i podpisac swistki. Pewnie taki blad popelnili.
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Kvrwa, co Wy z tymi sądami. Ja sprzedałem bez problemu. Zgoda rodziców, dobrze wypisana umowa, wyrobiony NIP i bez problemowo.
- zbandowany
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości