Zobacz wÄ…tek - Problem z ER-5 Pomocy!!!!
NAS Analytics TAG

Problem z ER-5 Pomocy!!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z ER-5 Pomocy!!!!

Postprzez bryniek3 » 30/4/2010, 19:59

:D Witam chciałbym przedstawić bardzo dziwny przypadek mojej ER-5 otóż problem zaczoł się gdy pierwszy raz w tym roku włozyłem akumulator po zimie dodam jeszcze ze zamontowany jest w niej alarm data tool compact Otóż gdy wmontowałem aku na swoje miejsce odrazu zaczoł wyć alarm więc rozbroiłem go naciskając na guzik i wtedy się zaczeło gdy alarm piknoł dwa razy znaczy ze sie rozbroim zaświeciły się kontrolki tak jak przy przekręconym kluczyku na On Więc ponownie odpiołem i podpiołem aku nic to nie dało nadal kontrolki się zaświecały więc próbowałem na wyłączonym na Of odpalać podczas kręcenia rozrusznikiem strzelał bardzo przekaznik gdy włączyłem na On juz nie Więc zaczołem odrazu przeglądać wszystkie kable lecz nieznalazłem zadnego zwarcia Więc powoli rozpinałem i zapinałem kostki aż doszłem do tej od regulatora napięcia a dodam ze od czsu ponownego założenia aku nie było ładowania gdy więc ropinam kostke od regulatora wszysko działa normalnie czyli na of się nic nie swieci a on no to wszystko śmiga i mam takie pytanko czy to moze być wina Regulatora czy może coś z alarmem prosze o pomoc :x
bryniek3
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 30/4/2010, 22:46

Dział Mechanika - zadaj tam pytanie lub poproś o przesunięcie tematu (poprawiając temat).

Najpierw doładuj akumulator, sprawdź jakie ma napięcie i poziom elektrolitu (jeśli jest obsługowy), następnie spadek napięcia przy próbie rozruchu, jak spada poniżej 10,5V, aku do wymiany.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bryniek3 » 1/5/2010, 00:27

aku nowka 2 tygodnie przekładam go do 2 er-5 i działa bez zarzutu długo a tu po naładowaniu pare kursów i dead maszyna
bryniek3
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 1/5/2010, 22:32

Sprawdź napięcie ładowania lub udaj się na forum.wróżka.pl
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 54 gości

na górê