Zobacz wÄ…tek - poczciwy charcik
NAS Analytics TAG

poczciwy charcik

i inne małe pojemności
_________

poczciwy charcik

Postprzez ImeNs » 29/4/2010, 21:55

tak więc z racji tego że zrobiło się ciepło i zebrało mi się na sentymenty postanowiłem wyciągnąć z garażu poczciwego Rometa model Chart(czy jakoś tak :lol:) wszystko by było pięknie ładnie gdyby nie to że podczas jazdy na trzecim biegu(tak tak jest trzy biegowy) i odkręceniu manetki do końca(a nawet już powyżej połowy) silnik zaczyna dziwnie wyć(czy jak to nazwać) tak jakby domagał się czwartego biegu bo czuje że ma jeszcze duży zapas mocy(prędkość jaką wtedy osiąga to ok 50km/h może mniej).aha bym zapomniał jadąc w takich warunkach po pewnym czasie silnik zaczyna gasnąć.

tak więc może ktoś wie w czym leży problem?jak mogę to naprawić bo szczerzę mówiąc to jeśli chodzi o silniki to jestem zielony ale od czego ma się ojca który w razie czego pomoże 8)
ImeNs
Świeżak

Postprzez Slomyr » 30/4/2010, 08:07

Moze przeczysc gaznik filrt powietrza jak tez masz kiedys robilem z rometami ale teraz sie polowy zapomnialo:D
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci :D
Slomyr
Świeżak

Postprzez ImeNs » 30/4/2010, 14:41

zapomniałem napisać że tuż pod cylindrem na silniku widać jak by jakiś płyn wyciekał i coś mi się zdaje że trzeba będzie to rozbierać. :?
ImeNs
Świeżak

Postprzez Slomyr » 30/4/2010, 15:42

no ale na gorze czy na dole masz ten wyciek ?? bo jak na gorze kolo cylindra to paliwo z gaznika a jak na dole to olej ci gdzies ucieka
Slomyr
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê