Jak zarejestrowac motor dziwny przypadek POMOCY!!!
• Strona 1 z 1
Jak zarejestrowac motor dziwny przypadek POMOCY!!!
Mam pewne pytanie kupiłem motor od pewnego gościa nie miał go zarejestrowanego ani ubezpieczonego no i bez przeglądu. Kupił on motor od poprzedniego właściciela lecz stal w garażu nie używał go to i nie rejestrował, nie ubezpieczał i nie robił przeglądu bo nie miał kasy na wymianę zębatek i łańcucha. Kupiłem od niego ten motor i dal mi dowód rejestracyjny tego poprzedniego właściciela na który był on zarejestrowany, oraz umowę kupna sprzedaży z poprzednim właścicielem. Kupił on motor od poprzedniego właściciela 08.06.2009 przegląd się skończył 28.01.2009 a ja kupiłem od niego 22.04.2010 . Posiadam kartę pojazdu, dowód rejestracyjny tego wcześniejszego właściciela przed tamtym co od niego kupiłem oraz umowę tego na którego był zarejestrowany spisana z tym co mi go sprzedał.
I moje pytanie jest takie da się normalnie zrobić w tym motorze przegląd, ubezpieczyć go i zarejestrować bez żadnych przeszkód?? i jak to zarejestrować. Pozdrawiam I proszę o POMOC!!!
I moje pytanie jest takie da się normalnie zrobić w tym motorze przegląd, ubezpieczyć go i zarejestrować bez żadnych przeszkód?? i jak to zarejestrować. Pozdrawiam I proszę o POMOC!!!
- dila1990
- Świeżak
najzwyczajniej
trafić do US i opłacić składkę od czynności cywilno-prawnych (czyli umowy kupna-srzedaży)
wrzucić na przyczepkę, zawieźć do stacji celem zrobienia przeglądu.zgłosić się do WK celem zarejestrowania pojazdu, dostaniesz najpierw tzw. miękki dowód, po jakimś czasie (2-4 tygodni) normalny.
z miękkim dowodem do agenta ubezpieczeniowego i opłacić OC - płacisz OC za okres od którego kupiłeś moto, nie ubezpieczonym nie wolno poruszać się po drogach.
o poprzednie składki nie martw się, to problem poprzednich właścicieli
trafić do US i opłacić składkę od czynności cywilno-prawnych (czyli umowy kupna-srzedaży)
wrzucić na przyczepkę, zawieźć do stacji celem zrobienia przeglądu.zgłosić się do WK celem zarejestrowania pojazdu, dostaniesz najpierw tzw. miękki dowód, po jakimś czasie (2-4 tygodni) normalny.
z miękkim dowodem do agenta ubezpieczeniowego i opłacić OC - płacisz OC za okres od którego kupiłeś moto, nie ubezpieczonym nie wolno poruszać się po drogach.
o poprzednie składki nie martw się, to problem poprzednich właścicieli
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
nie ma, sam napisałeś, że masz poprzednią umowę KS
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość