Motocykl co doradzicie ?
• Strona 1 z 1
Motocykl co doradzicie ?
Witam chcę kupić motocykl mam do wydania ok 8 tyś. Proszę was o rady jaki motor wybrać myślałem o Hondzie CBR 600 F3 , Yamaha Fazer 600 czy za te pieniądze dostane dobre moto ktore nie rozsypie się po kilku dniach
Jaki motocykl możecie jeszcze polecić w klasie 600
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- enek
- Świeżak
8 tys masz na sam mototocykl? do czego Ci on bedzie sluzyl? czym latałes wczesniej?
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
- arktan
- Bywalec
Dwa różne motocykle.
F3 to stara dobra honda, motocykl sportowy, jak trafisz na zadbany egzemplarz i sam będziesz dbał to długo polatasz.
Fazer 600 to wygodniejsza sylwetka i bardziej okiełznana maszyna.
Jak masz doświadczenie i lubisz sportowe motocykle F3 będzie lepszym wyborem.
Swoją drogą to f3 było motocyklem który dosiadałem jako jeden z pierwszych - mam wielki sentyment.
F3 to stara dobra honda, motocykl sportowy, jak trafisz na zadbany egzemplarz i sam będziesz dbał to długo polatasz.
Fazer 600 to wygodniejsza sylwetka i bardziej okiełznana maszyna.
Jak masz doświadczenie i lubisz sportowe motocykle F3 będzie lepszym wyborem.
Swoją drogą to f3 było motocyklem który dosiadałem jako jeden z pierwszych - mam wielki sentyment.
-
nurofen - Świeżak
8 tys mam na sam motocykl. Motor ma służyć mi do dojazdów do szkoły, poruszania się po mieście i wypadów poza miasto w promieniu 150 km
żadko wypady w dalsze trasy choć jesli taka trasa by się zdarzyło to zeby dało sie wysiedziec na tym motorze. Może macie jakies propozycje innych motorów ?

- enek
- Świeżak
Od niedawna jestem posiadaczem właśnie f3.. dałem za nią trochę więcej, ale była właściwie gotowa do jazdy
Motocyklem jeździ się fajnie. nie mam porównania - to mój pierwszy sprzęt - trzeba mieć do niej respekt. do 7000 rpm jest calkiem user friendly
później to już zapierdziela ostro - ale ja tylko raz spróbowałem i póki się nie naucze skrecać i hamować itd to do 7 tys mi wystarczy obrotów. Fajny sprzęt mówią, ze nawet w miare uniwersalny 

- warmplace
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):warmplace, generalnie to dziwię się, że nie kupiłeś z mijesca jakiegoś kilograma. Przecież za chwilę braknie Ci mocy, zrywności i generalnie emocje już będą nie te... Jakaś masakroza
enek, generalnie poczytaj co doradza się na pierwsze moto. Tematów jest od metra. Posłuchaj tego, co mówi większość i nie szalej na początek z mocnym sportem bo możesz swoich szaleństw nie przeżyć.
Nie wiem po co ten sarkazm. Nie kupie i nie kupiłbym. Nigdzie nie powiedziałem, że mocy mi brakuje. Mocy jest aż nadto. Nie tym się kierowałem ( nie zależało mi ani troche na 100 koniach mocy) więc swoje komentarze możesz sobie zachować dla siebie. Nie znasz mnie nie wiesz nic o mnie a na jedną modłę powtarzasz te same teksty. Rozważni motocyliści, którzy znają mnie i których ja uważam za autorytety w tym temacie biorąc pod uwagę poziom mojej rozwagi, moje gabaryty siłę itd doradzili mi F3. zresztą drogi panie wiewiórka. Przeczytaj chociażby artykuł na ścigaczu odnośnie f3 i jej właściwości jezdnych. Polecam Ci to zanim zaczniesz gadać glupoty. Naucz się więc czytać proszę ze zrozumieniem i nie kopiuj 500 razy użytych tekstów. Sorry za offtopick, ale czuje, że muszę Cię trochę doedukować;p
PS. czemu wybrałem f3 reasumując
1. w fachowych artykułach np ścigacz, albo motogen - motocykl jest ok na pierwszy sprzęt - opinie nieznanych mi ludzi na forum, którzy nawet nie wiem czy jeździli na motocyklu (np z calym szacunkiem ty) są dla mnie mało istotne
2. moi znajomi wg mnie fachowcy motocykliści z wieloletnim stażem znając mnie i temat poradzili mi, że dam radę - sorry ale Ty nie znasz mnie nie wiesz kim jestem czy jestem rozsądny walisz taki sarkazm smieszny - dla mnie ponownie Twoja opinia jest malo istotna
3. motocykl poprostu mi się podoba - nie chodzi tu o lans ani podrywanie lasek. Chodzi o to, że chcę jeździć tym co mi się podoba.
4. wiem, że motocykl jest bezawaryjny i akurat taki miałem okazje kupić z wiadomego źródła po dobrej cenie.
Moze więc zamiast nabijać posty bez przemyślenia wsiądź na motocykl i szlifuj swoje umiejętności, a swoje komentarze zachowaj dla siebie:) Mimo wszystko pozdrawiam i życzę szerokości
- warmplace
- Świeżak
to proszÄ™ cytat:
Może i 110 KM to bardzo duża moc, jednak rozsÄ…dnie używana CBR 600 F4 to idealny motocykl jako pierwszy, drugi i trzeci sprzÄ™t w motocyklowej „karierze”
Jeśli cbr f4i taka jest.. a ma większą moc niz f3 i wczesniej ją oddaje, to śmiem twierdzić, że i cbr f3 sie nadaje.. popraw mnię prosze jeśli się mylę. Oczywiście respekt trzeba mieć i uważać. Zresztą kolejny cytat dot. f3
JeÅ›li chodzi o wrażenie z jazdy, to model F3 zachowuje siÄ™ identycznie jak poprzedniczka – jest przewidywalny, Å‚agodnie oddaje moc silnika na tylne koÅ‚o i nie wykazuje żadnych problemów z prowadzeniem. Lekkość, zwrotność i Å‚atwość prowadzenia sześćsetki wywoÅ‚ujÄ… uÅ›miech na twarzy kierujÄ…cego. Można wrÄ™cz odnieść uczucie, że motocykl prowadzi siÄ™ sam Sześćsetki Hondy w wersji F3 nie da siÄ™ nie lubić.
oto link do artykułu
http://www.scigacz.pl/Honda,CBR,600F,1210.html (otwórz link)
Nie chce offtopować ale jak czytam takie posty to mi sie smiac chce
Może i 110 KM to bardzo duża moc, jednak rozsÄ…dnie używana CBR 600 F4 to idealny motocykl jako pierwszy, drugi i trzeci sprzÄ™t w motocyklowej „karierze”
Jeśli cbr f4i taka jest.. a ma większą moc niz f3 i wczesniej ją oddaje, to śmiem twierdzić, że i cbr f3 sie nadaje.. popraw mnię prosze jeśli się mylę. Oczywiście respekt trzeba mieć i uważać. Zresztą kolejny cytat dot. f3
JeÅ›li chodzi o wrażenie z jazdy, to model F3 zachowuje siÄ™ identycznie jak poprzedniczka – jest przewidywalny, Å‚agodnie oddaje moc silnika na tylne koÅ‚o i nie wykazuje żadnych problemów z prowadzeniem. Lekkość, zwrotność i Å‚atwość prowadzenia sześćsetki wywoÅ‚ujÄ… uÅ›miech na twarzy kierujÄ…cego. Można wrÄ™cz odnieść uczucie, że motocykl prowadzi siÄ™ sam Sześćsetki Hondy w wersji F3 nie da siÄ™ nie lubić.
oto link do artykułu
http://www.scigacz.pl/Honda,CBR,600F,1210.html (otwórz link)
Nie chce offtopować ale jak czytam takie posty to mi sie smiac chce

- warmplace
- Świeżak
a ja na pirwszy moto kupiłem R1, 10 lat temu miałem mz250, potem miałem okazję przejechać się kawą er5 i zr7, tzn wiedziałem jak zmieniać biegi hamować i przyspieszać, technikę szlifowałem dopiero na r1 najpierw artykuły, książki a potem praktyka... zero wywrotek, szlifów itp., w najbliższym czasie wybieram się na tor do lublina (tam będę mógł bez obaw bardziej odwinąć)
nieważne jaki motocykl kupi się na początek, ważniejsze jest to co ma się w głowie
nieważne jaki motocykl kupi się na początek, ważniejsze jest to co ma się w głowie
-
wm10589 - Świeżak
-
wm10589 - Świeżak
W sumie to autor artykułu napisał dokładnie to co ja miałem na myśli. Nie chodzi o to, że ja uważam, że to idealny motocykl uważam natomiast tak jak chyba większość ludzi którzy mieli styczność z F3, że jest to motocykl który do 7 tysięcy jeździ łagodnie. No chyba nie powiesz, że tak nie jest? Jasne, że gdybym uważał się za kozaka i pałował no stop to nie pojeżdżę długo ale fakt, że mam głowę na karku - a to opinia ludzi, którzy mnię znają wiedzą jak jeżdże samochodem itd.. sprawia, że mogę nim jeździć. czytałem motocylistę doskonałego przestrzegam tego co tam napisali. wiele razy auta mnię wyprzedzają - zwłaszcza przestawiciele handlowi
A ja mam to gdzieś. nie umiem jeździć więc nie jeżdżę szybko. Za to cieszę sie z motocykla który posiadam bo poprostu jest dla mnie fajny. gdyby GS 500f był tańszy to pewnie na niego bym się zdecydował. Pozostałe 500 są dla mnie nieładne - kwestia gustu.

- warmplace
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości