Wybór 600 :)
• Strona 1 z 1
Wybór 600 :)
Witam
Chciałbym się poradzić. Otóż planuje zakup 600 do tego celu mam odłożone 6000zł no do 7000 jakoś da rade
. Moi faworyci to kawa ER-5 (500- wiem), suzuki bandit 400 bądź 600, horneta 600 i Cbr 600 f3. Może ktoś napisze coś o tych motorach. Pojazd ten ma jeździć w krótkich trasach, nie musi być najszybszy porostu musi czasami pokazać pazury. Koledzy jeżdżą 120 konnymi bestiami i nie chce żebym zostawał mocno w tyle jak przycisną ;]. Z motorami mam do czynienia od 10 roku życia więc wiem że motor może zrobić kuku. Wiem tez że 7000 na motor takiej klasy to mało, ale nie każdy dysponuje gotówką, mam nadzieje ze opiszecie mi te motorki i coś wybierzemy bo nie miałem z nimi do czynienia. Z góry dzięks
Chciałbym się poradzić. Otóż planuje zakup 600 do tego celu mam odłożone 6000zł no do 7000 jakoś da rade

- Kamcio91
- Świeżak
z tego co ja się orientuje, bo tez obecnie szukam to za tą kasę daruj sobie Horneta, bo to nieosiągalne, albo jakiś złom, może z samego początku produkcji (98r) uda ci się wyrwać, ale i w to wątpię. Bandity 600 to też może być ciężko, najbardziej chyba opłacało by ci się Kawasaki za tą kasę, bo wtedy możesz przebierać. Bandita 400 nie znam i nie rozglądałem się za nim więc nic o nim nie wiem, podobnie o CBRce
- kososki
- Świeżak
szczerze kawasaki mi sie podoba jak wszystkie motorki z "odsłoniętą duszą", ale podobno on jest słaby a nie jeździłem wiec nie wiem. Ten motorek ma posłużyć mi jak najdłużej jeździłem sporo na 600 i wiem ze wiekszego nie potrzebuje.
- Kamcio91
- Świeżak
Kolega wyżej dobrze pisze. Powiedz jeszcze jakie masz doświadczenie- ile kilometrów, na czym nalatane? Powiem Ci szczerze, że nie jeden już gonił kumpli, a spotkał latarnie...
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
na czym latałem hmmm na początku ogar potem simek, skuter który po roku sprzedałem
. Yamaha dt 80 i na końcu cbr 125. To z moich motocykli, lecz brat ma r6 i duuuuuużo latałem nią niestety odkąd się przeprowadził zostały mi tylko wspomnienia
. Jeszcze trochę latałem na suzuki Gsf 600 czy coś takiego nie pamiętam, bo to już dawno było lecz to już sporadycznie. Według mnie doświadczenie mam przyzwoite lecz mogło być lepiej jak zawsze zresztą. Jeżeli chodzi o gonienie kolegów to o to się nie boje za dużo naoglądałem się zmasakrowanych pojazdów lecz wszystko może się zdążyć (odpukać)

- Kamcio91
- Świeżak
Doświadczenie w prowadzeniu to jedno, a doświadczenie w ruchu ulicznym to coś zupełnie innego. No nic, wszystko zależy od tego, czy chcesz nakeda czy sporta, czy jakiegoś turystyka, no i ile mocy pod tyłkiem oraz czy będzie Cię stać na jego eksploatacje.
Do 7000 zł możesz poszukać w sportach CBR F3/F2, Thundercata (bardzo ciekawe moto), może jakiegoś starszego sporta typu FZR, ale to już okolice 100KM.
Z turystyków: fazera z pierwszych lat produkcji, może GSX-fa (jojko), starszą SVkę, jeżeli byś nie stawiał jej na koło.
Nakedy- SVka, kawa ZR7, może CB 750.
Poczytaj o tych motocyklach na forum, artykuły w sieci, pogadaj na forum danego motocykla i wtedy pytaj o detale, bo po co mamy pisać to co zostało już wielokrotnie powiedziane?
powodzenia
Do 7000 zł możesz poszukać w sportach CBR F3/F2, Thundercata (bardzo ciekawe moto), może jakiegoś starszego sporta typu FZR, ale to już okolice 100KM.
Z turystyków: fazera z pierwszych lat produkcji, może GSX-fa (jojko), starszą SVkę, jeżeli byś nie stawiał jej na koło.
Nakedy- SVka, kawa ZR7, może CB 750.
Poczytaj o tych motocyklach na forum, artykuły w sieci, pogadaj na forum danego motocykla i wtedy pytaj o detale, bo po co mamy pisać to co zostało już wielokrotnie powiedziane?
powodzenia
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Dobra dzięki za podanie mi fajnych motocykli mój wybór powoli się kurczy. Teraz mam do wyboru Thundercata SV i może cbr. Dzięki poczytam o tych motorkach ale ta Sv-ka bardzo mnie przekonuje
, na kolo na pewno nie będę stawiał motoru za bardzo mi szkoda
jeszcze sie przewrócę i porysuje
preferuje rozkoszna spokojnÄ… jazdÄ™, no i czasami ostre przyspieszenie na prostej drodze tak do 120
. Z góry dzieki 

- Kamcio91
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości