Zipp Vapor - jak mogę z niego więcej wycisnąć
• Strona 1 z 1
Zipp Vapor - jak mogę z niego więcej wycisnąć
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Zippa Vapora:) 4T. Wyciskam nim tak do 65 km/h. Chciałbym więcej, ale na razie chcę odrzucić motyw z wymianą cylindra m.in. dlatego, że mama się nie zgodzi:) Kupiłem go używanego i nie wiem jakie blokady ma zdjęte. Na pewno nie ma już zawirowacza spalin, przy rurze wydechowej, nie ma rurki w filtrze powietrza, tulejki przy pasku napędu i nie widzę różowego kabla. Nie zaglądałem jeszcze do gaźnika:/ Myślę o wymianie olek by zwiększyć zrywność, tylko nie wiem na jakie:/ Za jakimi wymiarami się rozglądać i wagą. Czy oprócz zrywności poprawi to prędkość? Słyszałem coś o pierścieniach przy tłoku ale nie wiem o co w tym dokładnie chodzi. Słyszałem też o wymianie filtra paliwa, czy to znacznie zwiększy osiągi? i nie zwiększy mi spalania? I mam takie pytanie czy 4T posiada moduł? I w jakim stopniu zwiększy się prędkość po odblokowaniu/wymianie modułu? Słyszałem, że wymieniają świece na sportowe, ale czy to jest rozwiązanie dla chińczyka? Najdroższa świeca jaką znalazłem dla vapora na allegro kosztuje 12 zł. i nic nie pisze, że jest sportowa:/
- konradek93
- Świeżak
Nie czytaj tych glupot z internetu! To sa bzdury jak np. wymiana filtra paliwa. W 4t jest modul, ale w wiekszosci chinskich 4t nie jest blokowany. Mozesz oczywiscie zmienic go na Racing lub Sport ale nie kupuj chinskich tylko oryginalne np. Naraku, bo te "chinskie" niby sportowe tak naprawde sa to zwykle odblokowane moduly ;/ Rolki napewno warto wymienic na lzejsze-jezeli chcesz poprawic przyspieszenie, lub na ciezsze jezeli chcesz poprawic predkosc max. Zapoznaj sie takze z tym artykulem: http://www.scigacz.pl/Blokady,w,skutera ... ,4581.html
-
eloelolol123 - Świeżak
Poczytaj/Poszukaj o blokadach i tuningu bo było dużo.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości