Zobacz wątek - Reklama imprez motocyklowych!!!
NAS Analytics TAG

Reklama imprez motocyklowych!!!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Reklama imprez motocyklowych!!!

Postprzez MrJ » 25/4/2006, 11:39

Zakładam ten temat wiedząc, że jest trochę inny, niż poruszane zwykle na forum. Do tego będzie dość długi.

Dwa dni temu (niedziela) w moim mieście, czyli Częstochowie odbyła się inauguracja sezonu motocyklowego pod Jasną Górą, połączona z przejazdem Alejami NMP (reprezentacyjna ulica miasta) i potem efektownymi rozjazdami całej ekipy. I wszystko byłoby cacy, gdyby... mało kto z postronnych o tym wiedział!!! :shock:
Mieszkam prawie w samym centum miasta, przechodzę przezeń dzień w dzień, a dowiedziałem się o tym przez przypadek od kumpla, kiedy cała impreza już dawno się zaczęła. Ale szybko pojechałem i...

To o co w sumie chodzi?
O brak jakiejkolwiek promocji tego wydarzenia!!! :?

Jedyna wzmianka, na jaką trafiłem przed samą inauguracją, było jej wspomnienie w Świecie Motocykli w dziale "imprezy cykliczne" - ze trzy słowa na krzyż.
A w poniedziałek w TV: Wiadomościach - ani słowa. Faktach - też (choć nie widziałem od początku). Gazety: Życie Cz-wy (nr 20-26 kiwtenia) - nic o zapowiedzi. Dziennik - nic (choć tam nie ma części regionalnej). Wyborcza... uff - wreszcie. Jedno zdjęcie i krótka kolumna tekstu. Więcej poświęcono temu, że maturzyści przygotowują się do nauki poloneza!!!

Stąd moje pytenie - czy ktoś w ogóle promował to wydarzenie? Zjawiło się ponoć 2 tysiące motocyklistów (nie policzyłem dokładnie 8) ) - ilu z nich dziala aktywnie w jakiś organizacjach, ma znajomych w prasie, radiu czy gdziekolwiek, z którymi można było pogadać i nagłośnić co trzeba. Ilu ma dostęp do taniego drukowania, żeby wywiesić choć parę plakatów?

Nie obraźcie się, motocykliści, ale już Częstochowska Masa Krytyczna (spotkania rowerzystów) jest zdecydowanie lepiej rozreklamowana!!! Nawet ci, którzy się tym nie interesują, prędzej czy później wpadną choćby na wywieszone plakat czy ogłoszenie, .
Bo spora częśc widzów byla tam zapewne przez przypadek - co było widać. Stada spieszących się ludzi, pomykających od klasztoru do samochodu (i odwrotnie), z zaskoczeniem oglądających cały Plac Przed Szczytem zajęty motorami, przypadkowi wiedzowie w wózkami dziecięcymi, stare babcie, mało aparatów i kamer (chyba po nich najlepiej widać, kto wiedział, że będzie co oglądać, a kto wpadł przypadkiem) itp.
I ani śladu jakiejkolwiek ekipy TV - a na newsy typu "Andrzej L. zarąbał siekierą Romana G. to mają taśmę? :D

Moim zdaniem takie wydarzenie naprawdę zasługuje na lepszą promocję w mediach (wszelkiej maści).
I dlatego apel do decydentow - żeby w przyszłym roku wiedzieli o tym nie tylko motocykliści, ale i zwykli ludzie, chcący po prostu "przyjść i popatrzeć". :lol:
goodbye, forum.scigacz...
MrJ
Świeżak

Postprzez MrJ » 25/4/2006, 11:59

PS To właściwie powinno być chyba raczej w dziale "Imprezy...", ale skoro już jest tutaj, to nie wyrywajmy postu razem z gwoździami 8)
PS2 Co najmniej do jutra nie będę miał możności dyskusji na ten temat, więc z ewentualnymi pytaniami wprost do mnie zaczekajcie nieco :shock:
MrJ
Świeżak

Postprzez Terror » 25/4/2006, 12:33

Ale co my do tego mamy? Nie rozumiem związku.
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez Thrillco » 25/4/2006, 17:33

ja też nie kumam...bo co..otwarcie w czestochowie i każda inna impreza w mieście krzyży to już głośno musi być??
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez MrJ » 26/4/2006, 11:24

O to chodzi, że takie wydarzenie raczejz asługuje bardziej na i zaistnienie w mediach - bo jak tak dalej pójdzie, to zainteresowani jakimś tematem będą spotykać się tylko "sami dla siebie", w zamkniętym gronie.

A co do...
otwarcie w czestochowie i każda inna impreza w mieście krzyży to już głośno musi być??

Widać to najlepsze miejsce :lol:
MrJ
Świeżak

Powrót do Motocykle