Akrapovic w BMW F800 GS
• Strona 1 z 1
Akrapovic w BMW F800 GS
Witam wszystkich, jestem nowy na forum...
Mam pytanie do forumowiczów. Posiadam GS-a 800 z tlumikiem Akrapovica. W momencie puszczenia manetki gazu, powstają strzały z tłumika. Czy jest to prawidłowość, czy muszę dokonywać jakiś napraw. Motocykl jest praktycznie nowy, 5000 km przebiegu.
Jestem początkujacym motocyklistą, dlatego bardzo proszę bardziej doswiadczonych kolegów o odpowiedź na pytanie...
pozdrawiam w tym smutnym dniu...
P.
Mam pytanie do forumowiczów. Posiadam GS-a 800 z tlumikiem Akrapovica. W momencie puszczenia manetki gazu, powstają strzały z tłumika. Czy jest to prawidłowość, czy muszę dokonywać jakiś napraw. Motocykl jest praktycznie nowy, 5000 km przebiegu.
Jestem początkujacym motocyklistą, dlatego bardzo proszę bardziej doswiadczonych kolegów o odpowiedź na pytanie...
pozdrawiam w tym smutnym dniu...
P.
----------------
BMW F800 GS
BMW F800 GS
- mr.piter
- Świeżak
W sportowej puszce to normalne. Powiem więcej pożądane i fajne.
Motocykl masz na wtrysku, więc nic regulować nie musisz. Przynajmniej, jeśli wymieniony masz tylko tłumik. Nie wiem czy silnik nie wymagałby strojenia po wymianie całego układu wydechowego, ale w takim motocyklu chyba nikt tego nie robi.
Motocykl masz na wtrysku, więc nic regulować nie musisz. Przynajmniej, jeśli wymieniony masz tylko tłumik. Nie wiem czy silnik nie wymagałby strojenia po wymianie całego układu wydechowego, ale w takim motocyklu chyba nikt tego nie robi.
-
SQ - Mieszkaniec forum
We wtryskowych motocyklach (niektórych) po zmianie tłumika (warto montować również wysoko przepustowy wkład filtra powietrza - BMC lub K&N) oraz wymagana jest zmiana mapy wtrysków i zapłonu lub zmiana ECU na odpowiednie (Ducati - modele na wtrysku z małym ECU, Aprilia RSV4, starsze Ducati i Aprilia wymagały zmiany EPROM-u na odpowiedni).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości