Aprilia RS vs Handa NSR
• Strona 1 z 1
Aprilia RS vs Handa NSR
Chcę sobie kupić 125, ale tu jest problem, bo RS-ki mają fajne szerokie opony (2000-2006), a NSR-ki (te, które wiedziałem) mają cienkie jak w skuterach. I tu jest moje pytanie. Czy mogę założyć taką szeroką oponę (160 mm, jak się da) w NSR-ce ? Co muszę zmienić, aby pasowała.
- Sciagczek_12
- Świeżak
mozna zalozyc szersza ale zyskasz tylko wygladzie- stracisz na wlasciwosciach jezdnych, przyspieszeniu, vmaxie...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Ile mogę stracić na przyspieszeniu i vmax ? A i o co ci chodzi z właściwościami jezdnymi ?
PS Czy tą szeroką oponkę da się założyć na normalną (orginalną) felgę ? Czy będzie trzeba coś poszerzać na widelcu ? Pytam się, bo nie znam się na tyle dobrze.
PS Czy tą szeroką oponkę da się założyć na normalną (orginalną) felgę ? Czy będzie trzeba coś poszerzać na widelcu ? Pytam się, bo nie znam się na tyle dobrze.
- Sciagczek_12
- Świeżak
ile mozesz stracic to Ci nie powiem ale na pewno bedzie to zauwazalna roznica...
wlasciwosci jezdne- gorsze wchodzenie w zakrety itp
nie ma sensu wkladac innych rozmiarow opon niz podaje producent... daje to tylko efekt wizualny i nic wiecej
wlasciwosci jezdne- gorsze wchodzenie w zakrety itp
nie ma sensu wkladac innych rozmiarow opon niz podaje producent... daje to tylko efekt wizualny i nic wiecej

-
maciek.046 - Bywalec
maciek.046 napisał(a): daje to tylko efekt wizualny i nic wiecej
A skuter pozostaje skuterem

CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Bierej RS'kę. Silnikami się nie różnią. Wygląd wydaje mi się że w Apce bardziej sportowy. 2000-2006 to ta po lifcie chyba z fajnymi soczewkami w przedniej lampie jak się nie mylę. A NSR taka sobie:) A co do szerszego laka to szczerze się nie opłaca bo bardziej stracisz niż zyskasz:/
-
Arturo925 - Stały bywalec
NSR i RS różnią się silnikami i to znacznie. W RS silnik jest dużo bardziej wysilony. Przez to jest mniej żywotny ale za to ma lepszego kopa. NSR spali mniej, jest słabsza i nawinie więcej km bez remontu (przy odpowiednim traktowaniu).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
zastanawiasz sie tylko nad rska i nsrka?
z tego co ja widzialem to nsrki maja calkiem spore kapcie, moze pomylilo Ci sie z cbr?
z tego co ja widzialem to nsrki maja calkiem spore kapcie, moze pomylilo Ci sie z cbr?
-
maciek.046 - Bywalec
RS ładna i duża, mocniejsza
NSR "rowerowa", ale mniej awaryjna, słabsza
Ja osobiście kupiłbym RS - powód ładniejsza
NSR "rowerowa", ale mniej awaryjna, słabsza
Ja osobiście kupiłbym RS - powód ładniejsza
Ostatnio edytowano 8/4/2010, 07:37 przez miki1406, łącznie edytowano 1 raz
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
ja jeżdżę nsrka i jest to całkiem dobry motor fakt moja jest zablokowana do 120km/h ale jeździ sie dobrze świetnie trzyma sie drogi jedyny maly minus jest to ze ma lekki tyl i przy ostrym wykładaniu sie w zakręty tył lekko ściąga silnik pracuje świetnie i jak na 125cmm jest mocnym motorkiem
- Darioo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.