Indeks prędkości a GSX-R 1000
• Strona 1 z 1
Indeks prędkości a GSX-R 1000
Witam,
zakupiłem GSX-R 1000 K1 i mam przednią oponkę do wymiany. Z tego co widzę na allegro to w moim przedziale cenowym są oponki ale tylko o indexie prędkości W (do 270km/h). Tutaj pytanko do właścicieli sportowych litrów czy też oponki z dokładnie takim indexem zakładacie czy szukacie indexu do 300km/h (Y)? Co prawda takich prędkości na codzień nie będę rozwijał, ale jak wylecę na niemcy to podejdę pod 300km/h. Sęk w tym, że licznik przekłamuje i pewnie polecę faktycznie te 270, więc poniekąd oponka z takim indexem podpasuje. Wypowiedzcie się.
zakupiłem GSX-R 1000 K1 i mam przednią oponkę do wymiany. Z tego co widzę na allegro to w moim przedziale cenowym są oponki ale tylko o indexie prędkości W (do 270km/h). Tutaj pytanko do właścicieli sportowych litrów czy też oponki z dokładnie takim indexem zakładacie czy szukacie indexu do 300km/h (Y)? Co prawda takich prędkości na codzień nie będę rozwijał, ale jak wylecę na niemcy to podejdę pod 300km/h. Sęk w tym, że licznik przekłamuje i pewnie polecę faktycznie te 270, więc poniekąd oponka z takim indexem podpasuje. Wypowiedzcie się.
-
lonewolf - Bywalec
Teoretycznie nie powinno się zakładać opon o mniejszym indeksie niż przewiduje producent, tyle że jeśli większość czasu będziemy jeździć grubo poniżej maksymalnej wartości to po co przepłacać za lepszą gumę. Sam wiesz jak jeździsz czy często będziesz osiągać prędkości ponad 250? Indeks do 270 napewno wytrzyma te 270 a napewno ma jeszcze jakiś zapas wytrzymałości więc jak wyciśniesz i 280 to nie wybuchnie.
-
Kurt - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości